09 / 05 / 2024

Adese'nin 35 marketi 62 milyon TL'ye devredildi!

Adese'nin 35 marketi 62 milyon TL'ye devredildi!

Adese tarafından tüm marketlerin kapatılacağı ve gayrimenkul sektöründe faaliyetlere devam edileceği açıklandı. Peki devir ve satış süreci ne durumda? İşte ayrıntılar...



Merkezi konya olan İttifak Holding'e ait olan Adese'nin marketçilikten ayrılacağı yılbaşından önce basında yer aldı. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; şirketin gayrimenkul sektöründe faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi. Firmadaki yeni yapılanma o tarihten beri sürüyor. 

Büyük tasfiyedeki ayrıntılar netleşiyor. Alınan bilgilere göre bu süreçte 35 adet marketin devri 62 milyon Türk Lirası bedel ile yapıldığı, devir işleri sona erdiği, yine bu süreçte stoklardaki 29 milyon Türk Lirası değere sahip ürünün satışının da yapıldığı, yaklaşık 8 milyon Türk Lirası tutarındaki ürünün ise tedarikçilerle yapılan anlaşmalar kapsamında borçlara mahsuben geri verildiği kaydedildi. 

Adese nin 35 marketi 62 milyon TL ye devredildi!

Şirkete ait araç ve demirbaş satışlarından ise 10.7 milyon Türk Lirası gelir kazanıldı. Kapanma işlemlerinden elde edilen toplam 101.8 milyon Türk Lirası'nın 52.8 milyon Türk Lirası'nın tahsili yapıldı. Kalan 49 milyon Türk Lirası bakiyenin Eylül 2022 tarihine kadar tahsil edilmesi planlanıyor. 25.5 milyon Türk Lirası tedarikçi cari hesap ödemeleri, 15.7 milyon Türk Lirası iş akdi sonlanan personele kıdem-ihbar-yıllık izin ödemeleri, 8.9 milyon Türk Lirası vergi ve SGK prim ödemeleri, 5.1 milyon Türk Lirası personele ücret ödemeleri olacak şekilde toplam 55.3 Türk Lirası ödeme yapıldığı belirtiliyor. Mayıs 2021-Kasım 2023 sürecinde taksitler halinde yapılacak olan tedarikçi ödemeleri, kıdem-ihbar tazminatları, vergi ve SGK prim ödemelerinin toplam tutarı 34.2 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. 

Adese'nin 18 adet mağaza ve tesisi ise devir ve satış imkanı olmadığı için tasfiye edildi. Yedi adet mağazanın devir ve satış görüşmeleri de sürüyor. Bu dönemde mülkiyeti Adese'ye ait olan yedi mağazanın 4'ü ile 22 senelik kullanım hakkı şirkete ait olan bir mağaza kiraya verildi. Üç mağazanın kiralanması için de görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

Adese ile ilgili sıcak bir gelişme daha yaşandı. Buna göre; Adese ve Migros, Konya Kulesite AVM içerisinde bulunan hiper segmentteki mağaza ile Ereğli Parksite AVM'deki süper segmentteki mağazanın Migros'a devrine ilişkin anlaştı. Rekabet Kurulu'nun onayının ardından devir yapılacak. Bu arada Rekabet Kurulu, Carrefoursa'nın 34 mağazasının Migros'a devrine onay verdi.

Adese'den iki yeni yatırım geliyor!

Adese, perakendeden çekiliyor!


Geri Dön