Genel

Adese'nin piyasa değeri 232.5-292,5 milyon TL!

İttifak Holdingin perakende şirketi Adese halka açılıyor. Şirketin yüzde 29,39unun, ek satışla birlikte yüzde 33,8inin halka açılacağı arz sonrasında Adesenin piyasa değeri ise 232,5–292,5 milyon lira olacak

Taleplerin 25-26-27 Ekim tarihlerinde toplanacağı halka arzda fiyat aralığı 7,75 lira ile 9,75 lira olarak belirlendi. Ak Yatırım liderliğinde halka arz edilecek şirketin, halka arzla ilgili hazırlanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) ilan edilen fiyat tespit raporuna göre yüzde 22 ile yüzde 35 arasında bir halka arz ıskontosu bulunuyor.

Şirketin yüzde 29,39unun, ek satışla birlikte yüzde 33,8inin halka açılacağı arz sonrasında Adesenin piyasa değeri 232,5-292,5 milyon lira olacak. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 40ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 40ı ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Adese halka arzının toplam büyüklüğü, ek satış hariç 68-86 milyon lira aralığında olacak.

Halka arz süreci dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İttifak Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser, terör olaylarında ve Vanda meydana gelen deprem sonucunda yaşamını yitirenler için baş sağlığı dileğinde bulunarak konuşmasına başladı.

Holdingin 1998de çok ortaklı bir yapı olarak Konyada kurulduğunu,1993de holdingleştiğini, 1994de SPK kaydının yapıldığını ve 2009da İMKBye kote olduğunu dile getiren Keser, Holdingin 2010 yılı konsolide cirosunun 774,8 milyon liraya ulaştığını kaydetti.
Holdingin bünyesinde makarnadan alışverişe kadar toplam 17 iştirakin bulunduğunu bildiren Keser, bu iştiraklerinden olan ve alışveriş sektöründe faaliyet gösteren Adesenin halka açılmasına karar verdiklerini açıkladı. Keser, halka arz sonrasında yeni mağazalar açmayı hedeflediklerini ifade ederek, önümüzdeki süreçte organik ve inorganik büyümelerle Adesenin pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Halka arz gelirleri büyümenin finansmanında kullanılacak

Ramazan Keser, halka arz gelirlerinin nerelerde kullanılacağına ilişkin bir soru üzerine, "Halka arz gelirlerini genel olarak büyümenin finansmanında kullanacağız çok çok ciddi bölümünü. Bir bölümünü borçlarımızın finansmanında kullanacağız" yanıtını verdi. Adesenin mağazalaşmada Marmara bölgesine ağırlık vereceğini, orta ve uzun vadede ise Türkiyenin sağında ve solunda genişlemeyi düşündüklerini dile getiren Keser, "2015 yılı sonunda 200 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Adesenin yatırım gündeminde gayrimenkul yok

Adesenin gayrimenkul portföyü olduğu ve bu portföyün gayrimenkul projesine dönüşüp dönüşmeyeceğinin sorulması üzerine Keser, "Böyle bir yapımız kesinlikle yok. Gayrimenkul şu anda sıcak gündemimizde böyle bir şey yok. Orta ve uzun vadede bunlar değerlendirilebilir. Ancak Seha Yapıda, Marmara Bölgesinde, onun özelinde İstanbulun belli semtlerinde büyümek istiyor. Konut yapmak istiyor, ticari alanlarını değiştirmek istiyor. Onunla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben ise Marmara Bölgesi dışında farklı illerde büyümenin gündemlerinde olacağını belirterek, "İnorganik büyüyeceğimiz bir bölüm cereyan ederse mutlaka değerlendiririz" dedi.

AA