27 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması! 

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması! 

GDAÜ Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na katılan  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamada bulundu. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, GDAÜ Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na video konferans yoluyla katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konferansta konuşan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirme yaptı. 

2030'dan sonra İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin kapasite üstü artacağını ve Boğaz'ın bu yoğunluğu karşılamakta zorlanacağını dile getiren Bakan Karaismailoğlu "Kanal İstanbul Projemizle Karadeniz-Akdeniz yönlü artan gemi trafiğini kolaylaştırmayı, hızlandırmayı ve daha güvenli bir geçiş sağlamayı amaçlıyoruz. 45 kilometre  uzunluğundaki Kanal İstanbul Projemiz, Karadeniz Havzası'ndaki ulaştırma ve lojistik sektörünü pozitif yönde etkileyecektir." dedi.

Adil Karaismailoğlu ndan Kanal İstanbul açıklaması! 

Yaşanılan bölgenin kritik coğrafi konumunun sağladığı avantajlardan daha fazla yararlanmak üzere sergilenecek ortak çabanın büyük faydalar sağlayacağını dile getiren Karaismailoğlu, bugün sergilenecek ortak çabaların, bölgenin geleceğini en iyi biçimde şekillendirmede ve bölge genelinde topyekun kalkınmanın ve refahın tesis edilmesinde etkili olacağını bildirdi.

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hangi aşamada?

Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme!


Geri Dön