30 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hangi aşamada?

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hangi aşamada?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "3 etap, planlarımızı onayladık, çevre düzenimizi, planımızı onayladık. Bu çerçevede çıkacak rezerv alanlarda çeper ilçeler için rezerv konutlar üreteceğiz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; Murat Kurum, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplarken şu bilgileri paylaştı: 

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hangi aşamada?

AÇIKTA KALDIM DEMEDİ: ‘Niye beş kat, niye 2+1?’ deniliyor. Ya, kimse açıkta değil, kimse dışarıda değil. Ben salgın şartlarında 81 ilimize 300 kere gittim, bir tane adam demedi ki; ‘Kardeşim ben depremde hasar gördüm de devletim benimle ilgilenmedi’, ‘Ben açıkta kaldım’ diyenine rastlamadım. Bir Allah’ın kulu demedi.

YÜZDE 10’A RAZIYIM: Diyorsunuz ki; ‘Belediyeler yüzde 10’unu yapıyor’. Ben yüzde 10’unu yapmalarına razıyım. Bakın ayırmıyorum; demiyorum ki Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli. Yapsınlar ya, kim yapıyorsa. Bir zahmet bölge belediye başkanlarınızı bir arayın; yüzde 10 yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı; bırak 10’u, yüzde 1 yapıyorlar mı yapmıyorlar mı? Niye yapmıyorlar? Burada el birliği içerisinde diyoruz, siyaset yapmayacağız diyoruz.

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hangi aşamada?

KANAL İSTANBUL ONAYLARI: Kanal İstanbul’da depremle ilgili... Evet, rezerv alan üretiyoruz yani arazinin yüzde 52’sini terk ediyoruz. 3 etap, planlarımızı onayladık, çevre düzenimizi, planımızı onayladık. Bu çerçevede çıkacak rezerv alanlarda çeper ilçeler için rezerv konutlar üreteceğiz, o rezerv konutlar da Boğaz’ın güvenliğini sağlayacak.

Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme!

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!


Geri Dön