29 / 04 / 2024

Adıyaman Devlet Hastanesi yıkılacak mı?

Adıyaman Devlet Hastanesi yıkılacak mı?

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz Adıyaman eski Devlet Hastanesi ile ilgili "4 blok üzerinde çalışma sonrasında burayı eğer hastane olarak kullanmak mümkün değilse buranın yıkımını gerçekleştirip yeni bir hastane kazandıracağız" dedi.



Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, eski Devlet Hastanesinin durumu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Öz, yaptığı açıklamada, eski Devlet Hastanesi adıyla bilinen merkez hastanesinin taşınması sonrası durumunun teknik olarak ne pozisyonda olduğunu anlayabilmek için bir ekibin gelerek çalışmalara başladığını anımsattı. Şuan için ekibin deprem dayanıklılığı ile ilgili merkez hastanede çalışma yaptığını anlatan Öz, şunları kaydetti: "Bu çalışma birkaç ay içinde neticelenecek ve bu netice sonrasında merkez hastanedeki depreme dayanıklılık raporu çıktıktan sonra ona göre hareket edeceğiz. Daha önce bu hastanede iki tane blokla ilgili yıkım kararı olduğu belirlendi. 


Diğer iki blokta da biz çalışma başlattık. 4 blok üzerinde çalışma sonrasında burayı eğer hastane olarak kullanmak mümkün değilse buranın yıkımını gerçekleştirip yeni bir hastane kazandıracağız. Burayı hastane dışında kullanmak mümkün değil" Sağlık bakanlığına 2. Basamak hastane için talepte bulunacağız Öz, "Biz bakanlığa çıkan sonuca göre yeni bir 2, basamak hastane yapılması için talepte bulunacağız. Halkımıza eski merkez hastane olarak bulunan yerde yeni bir hastane kazandırmak için bakanlığa teklif götüreceğiz. Ama bu bir süreçtir. Çıkacak olan sonuca göre hareket edeceğiz. Bakanlığımıza bize yeni bir hastane kazandırması için proje götüreceğiz. Bunun için halkımızdan biraz sabır bekliyorum" diye konuştu. 


Problem Teknik Ekibin Çalışması Sonucunda Çıktı Öz, şöyle devam etti: "Dayanıklılığı ile ilgili problem olduğu teknik ekibin çalışması sonrasında çıktı. Doğum ve Çocuk hastanesini oraya taşıyabilmemiz mümkün olmadı. Çünkü oradaki küçük bir değişikliği dahi oradaki hastanenin kaldıramayacağı ortaya çıktı. Bu sebeple Doğum ve Çocuk hastanesini Tıp Fakültesi Hastanesine taşıdık. 


Buradaki boşalttığımız merkez binanın da yeniden bir analizini yaptırıp, analiz sonucuna göre orada nasıl takip edeceğimiz oıtaya çıkacak. Yıkım kararı çıkarsa tamamen oradaki binaları yıkıp yeni bir hastane yapılması için bakanlığa başvuruda bulunacağız. Halkımız şunu bilsin, oradabir hastane olacaktır"


Adıyaman Işık Gazetesi


Geri Dön