27 / 04 / 2024

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için görüşmeler başladı!

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için görüşmeler başladı!

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmak için hak sahipleriyle görüşmeye başladı.



 

Adıyaman Belediyesi'nde yer alan habere göre, Adıyaman tarihinin en kapsamlı ve en geniş alanına sahip kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleriyle görüşmeler başladı. Adıyaman Belediyesi görüşmeleri 60 günde görüşmeleri tamamlayıp kentsel dönüşüm alanına ilk kepçeyi vurmaya hazırlanıyor.

 

Adıyaman'daki Mara ve Varlık Mahalleleri ile Musalla, Ulucami ve Alitaşı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 61 hektarlık alanda gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, çalışmaların ilk aşaması olan hak sahipleriyle görüşmelerin başladığını belirtti.

 

2 Ocak ile 5 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan görüşmeler için hak sahiplerinden destek beklediklerini de belirten Başkan Kutlu, “Yıllardır üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm projesi için en önemli aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Uzun uğraşlar sonucunda bürokratik işlemleri tamamladığımız projede söz artık bizde ve kentsel dönüşüm alanında mülkiyeti bulunan hak sahiplerinde. Mara, Musalla, Varlık, Ulucami ve Alitaşı Mahallelerinde kentsel dönüşüm alanı içerisinde mülkiyeti bulunan vatandaşlarımızdan bizlere destek olmalarını istiyoruz. Hak sahibi olan vatandaşlarımız çok yüksek bir rant sağlama amacı gütmeden, şehrimizin kalkınmasına katkı sağlamak için mülkiyetinin hakkına razı olurlarsa, kentsel dönüşüm çalışmalarını en kısa sürede tamamlarız. Aksi halde bu iş sürüncemede kalabilir yada uzayabilir. İsteğimiz hem Adıyaman’ın kazanması hem de buradaki mülk sahiplerinin fayda görmesidir” dedi.

 

60 günlük görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda hemen yıkım işlemlerine başlanacağını da dile getiren Başkan Kutlu, "Kentsel dönüşüm projesi hayata geçerse şehrimiz yeni bir yüz, yeni bir çehre, yeni bir çarşı, yeni bir sosyal alan ve yeni bir konut alanına kavuşmuş olacak. Halkımızın bu konuda yardımcı olacağına ve el ele vererek bir an önce şehrimize katkı sağlayacak bu projenin hayata geçirmemize destek vereceklerine inanıyorum. Bu çerçevede projenin hayata geçmesinde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere Bakanlar Kurulumuza, özellikle de Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Adıyaman milletvekillerimize ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bağlı Genel Müdür, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı bürokratlarımıza tüm Adıyamanlılar adına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.


Geri Dön