04 / 05 / 2024

Adıyaman'daki taş evlerin turizme kazandırılması bekleniyor!

Adıyaman'daki taş evlerin turizme kazandırılması bekleniyor!

Adıyaman'ın Tut ilçesinde inşa edilen taş evlerin tamamlanarak turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Tut ilçesinde inşa edilen taş evlerin tamamlanarak turizme kazandırılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Adıyaman daki taş evlerin turizme kazandırılması bekleniyor! 

CHP'li Tutdere ''Adıyaman'ın Tut ilçesinde 2013 yılında Yayla Turizmi kapsamında yapılan ve 2014 yılında bitirilen, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla inşa edilen taş evler, çevre düzenlemesi ve altyapı eksiklikleri tamamlanamadığı 5 yıldan beri turizme kazandırılmamıştır. 

İlçede yamaç paraşütü, dut festivali gibi düzenlenecek etkinliklerde kullanılması planlanan bu taş evlerin sürecinin tamamlanması için ödenepe ihtiyaç vardır'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- Tut ilçesinde inşa edilen evlerin altyapı işlerinin tamamlanamama gerekçeleri nelerdir?
2- Turizme katkı sağlayacak olan bu taş evlerin tamamlanması yönünde Bakanlığınız bünyesinde yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?
3- İnşaatı tamamlanan 11 taş ev için İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın sağladığı destek toplamda ne kadardır? Bu evlerin bütçesinin geri kalanı hangi kurumdan sağlanmıştır?
4- Eksik kalan ödeneğin tamamlanması yönünde bir çalışma yapılacak mıdır?


Geri Dön