27 / 12 / 2024

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve kurum olarak yaptıkları çalışmalara değindi. İşte AFAD Müdürü'nün o açıklamaları... 



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7'den büyük iki depremin ardından, Türkiye'nin deprem riski yeniden gündeme oturdu. Bu kapsamda gözler büyük deprem beklenen İstanbul'a çevrildi. 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, kurum olarak megakentte gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; olası bir depremde müdahale ve tahliye konularının önemine değinen Orhan Tatar, "İstanbul’da 1999 depreminden sonra deprem riskinin arttığını söylemek mümkün" açıklamasında bulundu.

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, İstanbul özelinde olası bir depreme karşı hazırlık çalışmaları yapılırken, AFAD'ın da kendi sorumluluk alanı içine giren konularda İstanbul’la ilgili bütün çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünün altını çizdi. 

Orhan Tatar, açıklamasında "Bu işin biliyorsunuz birkaç farklı ayağı var. Bunlardan birisi müdahale ayağı, bir diğeri tahliye konusu çok önemli" ifadelerine yer verdi ve megakent için özellikle tahliye planlarının çok sağlıklı ve uygulanabilir, sahada karşılık bulacak bir şekilde olmasının gerektiğini vurguladı. 

Tatar, bu konuda AFAD İstanbul İl Müdürlüğü bünyesinde bütün paydaşlar ile beraber özellikle Türkiye Afet Müdahale Planı’na paydaş olan tüm kurumlarla birlikte bu çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü aktardı.

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

Marmara Bölgesi'nin deprem aktivitelerinin 7/24 izlendiğine dikkat çeken Orhan Tatar, açıklamasında "Depremsellik açısından, bölgenin izlenmesi açısından baktığımızda şunu gururla söyleyebilirim" ifadelerini kullandı ve Marmara'nın dünyanın belki de en iyi izlenen bölgelerinden birisi olduğunu dile getirdi. 

"Şu anda bölgede 262 civarında deprem gözlem istasyonumuz var. Bunlara ilave olarak yine hem Marmara’nın doğusunda, hem Marmara’nın batısında Derinkuyu diye adlandırdığımız sismometre cihazlarımız var" bilgilerini paylaşan Orhan Tatar, yerin yaklaşık 300 metre derinliğine kadar yapılan sondajlar ve her 100 metreye koyulan farklı farklı derinliklerdeki birbirinden farklı sensörlerin olduğu izleme sistemleri olduğunu söyledi. 

Tatar, küçük yer kabuğu hareketlerinin izlenebildiği birtakım izleme ağlarının, bunlara ek olarak gerilim ölçer diye adlandırılan fay üzerindeki aktivitenin izlenebileceği bir takım sensörlerin olduğuna da dikkat çekerek, "Tabii bunların her birinin çok sağlıklı şekilde izlenmesi, bu verilerin çevirim içi bir şekilde gerçek zamanlı olarak takibi son derece büyük önem taşıyor" ifadelerine yer verdi. 

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

"AFAD bünyesinde deprem dairemiz içerisinde 7/24 görev yapan bir deprem izleme ve değerlendirme merkezimiz var" diyen Orhan Tatar, buranın gerçekten depremler anlamında nabız tutulan bir yer olduğunu belirtti. 

Şu anda  ülke genelinde 1.145 adet deprem kayıt istasyonu olduğuna da değinen Tatar, "Bu sayı yılın sonunda 1185'e ulaşacak. İnşallah yakın zamanında da bu sayıyı 1200'ün üzerine çıkartmayı planlıyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Hatice Kolçak'tan altın yatırımcılarına kötü haber! Altın fiyatları bu yıl daha da düşebilir!

Çiftçilerin maliyetlerindeki artış 13 ayın zirvesinde! Tarımsal girdi fiyat endeksi Temmuz'da yüzde 34,32 arttı!


Geri Dön