29 / 04 / 2024

Afet bölgelerinde 1.114 konut inşa edilecek!

Afet bölgelerinde 1.114 konut inşa edilecek!

Geçtiğimiz ay afet felaketinin yaşandığı , Kastamonu, Sinop ve Bartın'da konut inşaatı için çalışmalar başladı. Üç kentte toplan 1.114 konut inşa edilecek. 



Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı 3 kentte bin 114 konut inşa edileceği "Yeni Bozkurt" için zaman kaybı olmaksızın çalışmaların başladığını belirtti Sabah'ta yer alan habere göre; sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sel felaketinden etkilenen yerlere yönelik çalışmalara değinen Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel felaketi sonrasında 17 günün geride kaldığını söyleyerek şu değerlendirmede bulundu:

Afet bölgelerinde 1.114 konut inşa edilecek!

"Üç ilimizde köy evlerimizle birlikte bin 114 konut üreteceğiz. 10 günde hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Ağır hasarlı, acil yıkılacak, yıkılmış, Kastamonu'da 260 bina, 564 bağımsız bölüm, Sinop'ta 277 bina, 415 bağımsız bölüm tespit ettik. Hasar tespit sonuçlarına göre binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyoruz. Kastamonu'da 90 binanın tamamını yıktık. Sinop'ta da 64'ünün yıkımını gerçekleştirdik. Yıkım çalışmaları devam ederken diğer yandan inşa süreçlerimizi de başlattık. Yeni konutlarımızı en geç 1 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim etmeye başlayacağız."

Afet bölgelerinde inşa edilen konutlar 1 sene içerisinde teslim edilecek!


Geri Dön