29 / 04 / 2024

Afet sonrası geçici barınma üniteleri fikir yarışması düzenleniyor!

Afet sonrası geçici barınma üniteleri fikir yarışması düzenleniyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) "Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması" düzenlenecek...



AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, yarışma, doğal afetlerin sıklıkla meydana geldiği Türkiye'de, afetten etkilenenlerin hızlı şekilde normal hayatlarına döndürülmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen planlamalar kapsamında gerçekleştirilecek. 


Bu kapsamda afetzedelerin öncelikli ihtiyacı olan geçici barınma ünitelerinin hızlı şekilde yerine ulaştırılması ve kurulması büyük önem taşıyor. Yarışmayla yeni tasarım yaklaşımlarının özendirilmesi ve daha sonraki planlama çalışmaları için temel oluşturması amaçlanıyor.


Yarışmaya katılacak tasarımcılardan, ısı farklılıklarına dirençli, güvenli, seri ve hızlı üretime uygun, farklı iklim koşullarına uyum sağlayabilen, hafif, hızlı kurulum ve sökülüm özelliği bulunan, ekonomik, bakım-onarım kolaylığı olan, her türlü ulaşım aracıyla taşınan ve depolanabilen tasarım modelleri sunmaları bekleniyor.


-Kategoriler


Tasarımlar, öğrenci ve profesyonellere yönelik acil ve geçici barınma amaçlı olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. 


Acil barınma amaçlı tasarımlar, afet ve acil durumun hemen sonrasında, müdahale aşamasında, geçici barınma alanlarının oluşturulmasına kadar geçen süre içinde kullanılacak.


Geçici barınma amaçlı tasarımlar ise kalıcı konutların yapımına kadar geçen süre içinde yararlanılacak.


Yarışma hakkında ayrıntılı bilgiye, "www.afad.gov.tr" ve "http://yarisma.afad.gov.tr" internet adreslerinden ulaşılabilecek.


AA


Geri Dön