16 / 05 / 2024

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri nedir

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri nedir

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) "Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması" düzenlenecek...

Tarım arazilerinde geçici yerleşim izni Bakanlıktan alınacak!

Tarım arazilerinde yapılan yeni düzenleme gereğince, doğal afet sonrası ortaya çıkan geçici yerleşim yeri ihtiyacı için Bakanlıktan izin alınması gerekecek..

Gazi Çelik: Emlak sektöründeki durgunluk geçici!

Emlak Komisyoncuları Odası Şube Başkanı Gazi Çelik, darbe girişimi sonrasında sektörde geçici bir durgunluk yaşandığını söyledi. Çelik, ''10 gün içerisinde durgunluğun biteceğini ve durumun eski haline geleceğini düşünüyorum" dedi.

AFAD'tan İstanbul geçici barınma alanları açıklaması!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), olası bir afet durumunda, İstanbul nüfusunun tamamının geçici barınma hizmetlerine ihtiyaç duyacağının öngörülmediği bildirildi.

Avrupa Konutları Tem 2'nin kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Avrupa Konutları TEM 2'nin 3525 ada 5 parselde bulunan tüm bloklar ile bu bloklara ait altyapı ve çevre düzenleme işlerinin kısmi geçici kabul tutanağı kabul edildi.

Halk GYO 2014'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 01.01.2014 ile 31.12.2014 dönemine ait vergi dairesine sunulan ve geçici vergi beyannamesini Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Torunlar GYO 2014 yılının geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ait Vergi Dairesine sunulan geçici vergi beyannamesi eki gelir tablosunu yayınladı.

Geçici gaz kapama nedir?

İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki, doğalgaz abonesinin gazı nasıl kesilir? Geçici gaz kapama nedir?

Yayla Enerji geçici kabul işlemini onayladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. tarafaından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yayla Enerji geçici kabul işlemini onayladı.

Evora İstanbul Kısmi Geçici Kabul Tutanağı imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Evora İstanbul projesinde "Kısmi Geçici Kabul Tutanağı"nın 24.12.2014 tarihinde onaylandığını KAP 'a bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut GYO tarafından Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Ankara Gölbaşı Belediyesi'nden geçici ustalık belgesi!

Gölbaşı Belediyesi yeni bir düzenleme ile vatandaşa bir kolaylık daha sunuyor. Belediye şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik hükümlerine istinaden geçici ustalık belgesi verecek...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri nedir Haberi

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri nedir

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, yarışma, doğal afetlerin sıklıkla meydana geldiği Türkiye'de, afetten etkilenenlerin hızlı şekilde normal hayatlarına döndürülmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen planlamalar kapsamında gerçekleştirilecek. 


Bu kapsamda afetzedelerin öncelikli ihtiyacı olan geçici barınma ünitelerinin hızlı şekilde yerine ulaştırılması ve kurulması büyük önem taşıyor. Yarışmayla yeni tasarım yaklaşımlarının özendirilmesi ve daha sonraki planlama çalışmaları için temel oluşturması amaçlanıyor.


Yarışmaya katılacak tasarımcılardan, ısı farklılıklarına dirençli, güvenli, seri ve hızlı üretime uygun, farklı iklim koşullarına uyum sağlayabilen, hafif, hızlı kurulum ve sökülüm özelliği bulunan, ekonomik, bakım-onarım kolaylığı olan, her türlü ulaşım aracıyla taşınan ve depolanabilen tasarım modelleri sunmaları bekleniyor.


-Kategoriler


Tasarımlar, öğrenci ve profesyonellere yönelik acil ve geçici barınma amaçlı olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. 


Acil barınma amaçlı tasarımlar, afet ve acil durumun hemen sonrasında, müdahale aşamasında, geçici...