16 / 05 / 2024

Afet Sonrası durumlar

Afet Sonrası durumlar

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) "Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması" düzenlenecek...

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili önemli noktalara değindi. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen şiddetli depremler sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklama geldi. Afet bölgesindeki akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü…

Kastamonu'da 1050 konutun ihalesi yapıldı!

2022 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kastamonu'da afet sonrasında inşa edilen konutların ihalesi hakkında açıklamada bulundu. 

Afet sonrasında konutlarda ne kadarlık hasar oluştu? 

Son zamankarda Rize, Artvin, Manavgat, Marmaris, Milas, Bodrum, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen afetlerde sigortalıların toplam hasar tutarı saptandı.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

Dorçe Prefabrik, afet sonrası yerleşim alanları kuruyor!

Dorçe Prefabrik'in tasarım ve Ar-Ge merkeziyle geliştirdiği sistemler, Birleşmiş Milletler, NATO, AFAD, TOKİ ve acil durum bakanlıları gibi resmi kurumların dışında özel sektörden de ciddi talep gördü.

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı!

Silivri'de doğal afetler sonrasında yaşanacak sorunların önüne geçmek için inşa edilen Silivri Afet Koordinasyon Merkezi (SAK) hizmete açıldı. 

Çinli şirketler, İzmir’in yeniden inşasına talip!

Türkiye’de faaliyet gösteren Çinli şirketler İzmir'deki afet sonrası yapılandırma çalışmalarına katkı veriyor.

Afet Sonrası durumlar Haberi

Afet Sonrası durumlar

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, yarışma, doğal afetlerin sıklıkla meydana geldiği Türkiye'de, afetten etkilenenlerin hızlı şekilde normal hayatlarına döndürülmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen planlamalar kapsamında gerçekleştirilecek. 


Bu kapsamda afetzedelerin öncelikli ihtiyacı olan geçici barınma ünitelerinin hızlı şekilde yerine ulaştırılması ve kurulması büyük önem taşıyor. Yarışmayla yeni tasarım yaklaşımlarının özendirilmesi ve daha sonraki planlama çalışmaları için temel oluşturması amaçlanıyor.


Yarışmaya katılacak tasarımcılardan, ısı farklılıklarına dirençli, güvenli, seri ve hızlı üretime uygun, farklı iklim koşullarına uyum sağlayabilen, hafif, hızlı kurulum ve sökülüm özelliği bulunan, ekonomik, bakım-onarım kolaylığı olan, her türlü ulaşım aracıyla taşınan ve depolanabilen tasarım modelleri sunmaları bekleniyor.


-Kategoriler


Tasarımlar, öğrenci ve profesyonellere yönelik acil ve geçici barınma amaçlı olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. 


Acil barınma amaçlı tasarımlar, afet ve acil durumun hemen sonrasında, müdahale aşamasında, geçici...