03 / 05 / 2024

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı!

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı!

Silivri'de doğal afetler sonrasında yaşanacak sorunların önüne geçmek için inşa edilen Silivri Afet Koordinasyon Merkezi (SAK) hizmete açıldı. 



Silivri'de doğal afetlerin ardından yaşanabilecek olumsuzluklarla hızlı ve etkin şekilde mücadele edilmesi için inşa edilen Silivri Afet Koordinasyon Merkezi (SAK) hizmete açıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yeni Mahalle Saray Bosna Sokak'ta yapımına başlanan ve içerisinde Zabıta Müdürlüğünü de barındıran merkezin açılışı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kısıtlı katılımla düzenlendi. 

Açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, olası İstanbul depreminden en çok etkilenecek ilçeler arasında Silivri'nin de yer aldığını, bu nedenle deprem ve depreme hazırlık konusunda yapmaları gerekenler olduğundan bahsetti. 

Belediye olarak kentsel dönüşüm stratejik belgesini ihale ettiklerini ve 1 yıl içerisinde tamamlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunmak üzere hazırladıklarından bahseden Yılmaz, bunun depreme hazırlık yol haritaları olacağını, ayrıca olası depremin ardından yapılması gerekenlerin de SAK bünyesinde devam edileceğini açıkladı. 

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı!

Yılmaz, Zabıta Müdürlüğüyle birlikte açacakları merkezin 7/24 hizmet vereceğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı: 

"Merkez 700 metrekarelik bir alanda kurulu. Üst yönetim kriz odası, haber merkezi, teçhizat odası, yatakhane, arşiv ve gözlem kriz merkezi, hasar tespit ve enkaz kaldırma birimi, trafik ve asayiş birimi, bilgi yönetim, tahliye birimi gibi birimleri içerisinde barındırmaktadır. Merkezimiz ilçe genelinde bulunan şehir kameralarını 7/24 izleyecek. Jandarma ve Emniyet Müdürlüğümüzün yükünü almış olacak. Ulusal basın, meteoroloji ve AFAD'ı tüm ülke genelinde takip edecek. İlçe genelinde yılda 15 bin kişiye Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi verilecek. İlçe genelinde fabrika, site, STK, AVM ve tüm kamu kuruluşlarına eğitim planlaması yapacak. Yerel düzeyde yılda en az 1 defa tatbikat düzenleyecek."

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı!

Volkan Yılmaz, merkezde 20 kişilik tam teçhizatlı arama kurtarma ekibi, 10 kişilik afet bilinci ve farkındalık eğitmeni, 10 kişilik ön inceleme, hasar tespit ve enkaz kaldırma ekibi, 10 kişilik tahliye ekibi, 20 kişilik trafik ve asayiş ekibi, 10 kişilik bilgi yönetim ve evrak işleri ekibi ile 6 kişilik haber merkezi ve planlama ekibinin görev alacağından bahsetti. 

Silivri'nin kaynaklarını tasarruf ettiklerini ve düzgün kullandıklarından bahseden Yılmaz, yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olan merkezin bağışçılar, hayırseverler ve iş insanları tarafından yapıldığını ifade etti.  

Merkez, ilçe Müftüsü İsa Sağlam'ın okuduğu duanın ve kurban kesiminin ardından hizmete sunuldu. 

Açılışa, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, İlçe Jandarma Komutanı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim ile siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi. 


Geri Dön