27 / 04 / 2024

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.



Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya, bu konuda atılması gereken adımları da planlamaya başladı.

Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır, konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, depremlerin her zaman ani ve öngörülemeyen doğal felaketler olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında Türkiye'nin deprem hattında yer aldığını ve sürekli deprem riski altında yaşadığını söyleyen Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır, depremin, hazırlıklı olunduğu takdirde, yıkıcı etkileri yok edilebilecek doğal bir gerçek olduğunu söyledi.

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır açıklamasında site yönetimleri ve şirketlerinin, depreme hazırlıklı yaşam alanları oluşturmak konusunda gerekli adımları atması ve site sakinlerine bu konu ile ilgili olarak rehberlik etmesi gerektiğini söyledi.

Depreme karşı sitelerin içinde yürütülen çalışmaları da anlatan Yahya Sağır, 
site içerisinde yer alan binaların depreme dayanıklılığının alanında uzman yapı denetim şirketlerine denetletilmesi, dayanıksız binaların yeniden tasarlanarak güçlendirilmesi için gerekli adımların aldığını söyledi.

Yahya Sağır açıklamasında deprem esnasında site sakinlerine davranış, hazırlık eğitimlerinin verilmesi, deprem sonrasında muhtemel olumsuz sonuçlarla nasıl mücadele edilmesi gerektiği ve sağlık, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçların nasıl sürdürülebileceği konusunda planların oluşturulması gibi temel adımların site yönetimleri tarafından belirlendiğini dile getirerek, eğitimlere önce personel, özellikle güvenlik görevlilerinden başlanması gerektiğini kaydetti. Yahya Sağır açıklamasında, "Bu konuda ilerleme sağlanabilmesi ise Kat Mülkiyeti Kanunu ve sair mevzuat çerçevesinde, site yönetiminin girişimi ve malikler ve sakinlerin ortak iradesi ile mümkün olabilmektedir." dedi.


Geri Dön