28 / 07 / 2024

Afşin'de projeler bir bir hayata geçiriliyor!

Afşin'de projeler bir bir hayata geçiriliyor!

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan'ın yıllardır büyük uğraş verdiği projelerin bir bir hayata geçtiğini, yapımı devam eden ve sırada bekleyen projelerin de planlanan sürelerde tamamlanacağını söyledi...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


ESHAB-I Kehf Şehri olan Afşin'in tarihi ve kültürel mirasına da en güzel şekilde sahip çıktıklannı belirten Aydoğan, bugüne kadar yapılan projelerin özetini çıkanken, yapımına devam eden ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.'Akdere İçme Suyu Projesi'nde tüm resmi prosedürlerin tamamlandığını ve çalışmalara hızla başlanacağım belirten akdoğan, yapılan ve yapılacak projelerle ilgili madde madde şöyle açıkladı: YAPILAN ÇALIŞMALAR Hizmette Hızı Kaliteyi Sağladık. 

Çim Güreş Sahasının İçini Yeniledik ve Çevre Düzenlemesini Gerçekleştirdik. Çim Güreş Sahamızın İsmini İse Belediyemiz Eski Başkanlarından Merhum Ergün Ertekin Çim Güreş Sahası Olarak Değiştirdik. 

Günde 300 m2 Parke Üretim Kapasitesine Sahip Tesis Kurduk. Afşin Belediyesi Olarak Kendi Ürettiğimiz Parkelerimizi Kullanıyoruz. 

Belediye Binamızın İç ve Dış Kısımlannda Restorasyon Çalışmaları Yaparak Güzel ve Temiz Bir Görünüme Kavuşturduk ve Bazı Birimlerimizi Servisler Haline Getirerek Hizmette Kolaylığı Sağladık. 

Yıllardır Su Kesintileri ile Uğraşan Şehrimiz, Yaptığımız Sondaj Çalışmaları İle Geçici Olarak Kurtuldu. Ana Şebekede Patlak ve Tamir Çalışmaları Sırasında Yaşanan Kısa Süreli Su Kesintilerinin Haricinde Hiç Bir Zaman Su Sorunu Yaşamadık. 

Köy ve Kasabalara Toplam 60.000 Ton Malzeme Veridi. 

5 Okulumuza Oyun Gurupları Yaptık Bunlar ; Efsusİ.Ö.O Bahçesi'ne Oyun Gmbu, Atatürk İ.Ö.O Bahçesi'ne Oyun Grubu,Y.Selim İ.Ö.O Bahçesi'ne Oyun Grubu, M. Akif İ.Ö.O Bahçesi'ne Oyun Grubu,G.O Paşa İ.Ö.O Bahçesi'ne Oyun Gmbu Yapıldı. 

YAPIMI DEVAM EDEN VE YAPILACAK PROJELER Akdere İsale Hattı Projesinin İhalesi Yapıldı. Artık Bu Muhteşem Suya Kavuşmamıza Çok Az Kaldı. Bölge Olarak 100 Yıl Su Sıkıntısı Yaşamayacağız. Sözleşmesi CEM-SEL inşaat ile 20.11.2013 Tarihinde Törenle imzalandı. Akdere İçme Suyu Projesi'nde İlk Adım, 27.09.2010 Tarihin'de Eshab-ı Kehf Su ve Hizmet Birliğinin Kurulması İle Birlikte Atıldı. Bu Proje İle Afşin Merkez Başta Olmak Üzere 6 Kasaba, 15 Köye Bu Sudan Verilecek. Ayrıca Hat Üzerine Kurulacak Santralle Elektrik Üretimi Planlarımız Arasında. 

İşte Ak Dere İçme Suyunun Verileceği Yerleşim Yerleri; Afşin Merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan ve Tamr Kasabaları ile Emirli, Alimpmar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpmar, Büğet, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü Köyleri. 

Eshab-ı Kehf Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptık. Dünyada İlk Defa Afşin'de Yapılan Bu Sempozyum Sayesinde Afşin Eshab-ı Kehf Artık Akademik literatürde yerini aldı. 

Başlattığımız Yemliha Yürüyüşü ve Ultra Maratonla Uzun Yıllar Sürecek Olan Bir Geleneğin Alt Yapısını Kurduk. 

4 Yılda şehrimizde 3 7 Bin Metre Yol Asfaltladık. 

4 Yılda 80 Bin Metre Kare Parke Döşedik. 

4 Yılda 17 Bin 300 Ağaç Dikdik. 

Şehrimiz'de Kullanılmayan Trafik Sinyalizasyon Sistemini Yeniden Kazandırdık. 

Temizlik İşleri, İlaçlama İle Çöp Toplama Çalışmalarında Yeni Malzemeler ve Son Teknolojiyi Kullanarak Tertemiz Bir Şehre Kavuştuk. 

Belediyemiz Personeli İle Her Yıl İlk Bahar ve Son Bahar'da Bir Araya Gelerek Aile Olduk. 

Adliye ve Yeni Hükümet Konağımızın Bulunduğu Caddemizi Yenileyerek İsmini Nazım Kaynak Bulvarı Olarak Hizmete Sunduk. 

Belediye Binası İçerisinde Yeni Bir İletişim Ağı, Yeni Programlar ve Yeni Cihazlar Kurarak Belediyenin Gelir ve Giderleri Disiplin Altına Alınarak Muhasebeye Bir Düzen Getirildi. 

Tüm Cami ve Şehir Merkezinde Bulunan Wc'ler Yeniden Düzenlenerek Hizmete Sunuldu. 

Şehrimize Taziye Evi Olarak'ta Kullanılan İlk Defa Semt Konağı Kazandırdık. 

Son Teknolojiye Sahip Yeni Bir İtfaiye ve Aski Hizmet Binası Yaptık. 

Ulu Camimizin Çevresini Dokusuna Uygun ve Yakışır Hale Getirdik. 

Makine Parkı Tarihinin En Donanımlı Seviyesine Ulaştı. 23 Adet Yeni Araç ve İş Makinesi Kazandırdık. 

Sık sık arızalanan asfalt plentimizi yeniledik. Bir plent daha ilave ederek günlük 15 tok üretim kapasitesini 100 tona çıkardık. Artık İki Adet Asfalt Plentimiz Var. 

Günde 300 M2 Parke Üretim Kapasitesine Sahip Tesis Kurduk. 

Atatürk Caddemiz ve Elçibey Caddemizi Baştan Aşağı Yeniledik. Caddelerimizin Kaldınmlan, Işıklandırmaları ve Asfaltı Tamamen Yenilenerek Halkımızın Hizmetine Sunuldu. 

Sinyalizasyonu, Otobüs Durakları, Çevre Düzenlemesi ve Havuz Çalışması İle Yeni Meydanımız Şekillenmeye Başladı. İsmini Sizlerin Belirleyeceği Bu Meydan Afşin'imizi Güzel Bir Görünüme Kavuşturacak. 

En Son 1987 Yılında Yapılan İmar Planımızda Revizyon Yaparak Disiplin Altına Aldık. 

Eshab-ı Kehf İçin Tanıtım Cd'si, 4 Dilde Broşür, Bir Kitap Yaptık ve Türkiye'nin En Prestijli Fuarlarında Stant Açarak Tanıtım Yaptık. 

Eshab-ı Kehf İsimlerinden Birisini Yeni Doğan Çocuğuna Veren Ailelerimize Bir Tam Altın ve İsim Beratı Takdim Ettik. Bu Kampanyamız Halen Devam Ediyor. 


Star


Geri Dön