Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin'de atıldı. İşte ayrıntılar...
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından, afet bölgesinin ayağa kaldırılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta kalıcı konutların inşaatları devam ederken, bazı depremzedeler ise evlerinin yerinde yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı Yapım ve Dönüşüm Ofislerine başvuruda bulunuyor.
KAHRAMANMARAŞ'TA YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN İLK TEMEL ATILDI
Bu çerçevede, depremlerde evi yıkılan daha sonra Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuruda bulunan Rabia Akyar'ın Efsun Turan Mahallesi'ndeki evinin yapılması için start verilen inşaat çalışmalarında ilk harç döküldü.
İnşaat çalışmalarında incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Osman Arısal, 6 Şubat depreminin fiziksel etkilerini ortadan kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çekti.
Osman Arısal, başvuru sahiplerinden olumlu dönüş aldıklarınıın altını çizdi ve şehirde ruhsat başvurusu yapılan ve süreçleri devam eden dosyaların olduğunu belirtti.
YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPILABİLİR
Kahramanmaraş'ta proje çerçevesindeki ilk temeli attıklarına da dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Osman Arısal, orta ve üzeri hasar görmüş olan bütün hak sahiplerinin e-Devlet üzerinden projeye başvuruda bulunabileceğinin, işlem sürecinde paydaşlarla depremzedelerin işlerini kolaylaştırma noktasında gayret gösterdiklerinin altını çizdi.
Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de projeye başvuruda bulunanların ruhsatlarını hızlıca vererek, şehri yeniden ayağa kaldıracaklarını vurguladı.
Depremzede Rabia Akyar ise evine yeniden kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığına dikkat çekti ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Bunların yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi ile ilgili yeni gelişmeleri de paylaştı.
Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta yaşanan depremin maliyetinin 110 milyar dolar olduğunu dile getirdi ve "680 bin konut, 170 bin dükkân/depo/ahır gibi bağımsız bölümün ağır hasar alarak kullanılamaz durumda olduğunu belirledik" diye konuştu.
Özhaseki, Yarısı Bizden kampanyasına 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığının da altını çizerek, 72 bin bağımsız bölüm için yani yaklaşık 14 bin riskli binada hak sahiplerinin yüzde yüz uzlaşma sağlandığını söyledi.
Binasına deprem testi yaptıranlar hemen bakın! Ön inceleme sonuçları açıklanıyor!
Antalya'da 4.2 şiddetinde deprem oldu! AFAD açıkladı: SON DAKİKA!
Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!
Deprem bölgesindeki KOBİ'lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!