27 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki KOBİ'ler için sundukları desteğe 30 bin 723 başvurunun yapıldığını açıkladı ve onaylanan ödemelerin 1 ay içinde yatacağını belirtti. İşte ayrıntılar...



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 şehirdeki KOBİ'ler için sundukları destekle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Kahramanmaraş, depprem bölgesinden KOBİ'ler için sundukları desteğe 30 bin 723 başvurunun geldiğine dikkat çekti. 

Deprem bölgesindeki KOBİ lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

450 MİLYON DOLARLIK DESTEK AFETZEDE KOBİ'LERE HIZLA VERİLECEK 

Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99,7'sini KOBİ'lerin meydana getirdiğini, çoğunluğunun hizmet ve imalat sektöründe faaliyette bulunduğunu dile getiren Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOSGEB'in her zaman olduğu gibi depremden sonra da KOBİ'lerin yanında olduğunu vurguladı. 

"KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sahadaki kurumlarından biri. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının KOBİ'ye uzanan bir eli şeklinde KOSGEB'i ifade edebiliriz" açıklamasında bulunan İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde ve Dünya Bankasıyla yürütülen 450 milyon dolar bütçeli desteğin depremzede KOBİ'lere hızla sunulacağının altını çizdi. 

KOBİ'lerin hasarlarına göre desteklerin aktarılmaya başlanacağına dikkat çeken İbrahimcioğlu, şu ana kadar desteğe 30 bin 723 başvuru olduğunu aktardı ve "Bu da programımızın hızlı kullanımı ve programın başvurudan sonraki değerlendirme süreçlerinin kolay olmasıyla gerçekleşti. KOBİ'lerin çok hızlı bir şekilde KOSGEB'in internet adresinden başvurularını, ödeme taleplerini yapabilecekleri bir sistemi oluşturduk" diye konuştu. 

İbrahimcioğlu, ödeme taleplerini onayladıkları işletmelerin banka hesap numaralarına tek seferde hızlı şekilde desteğin ödeneceğini belirtti. 

Deprem bölgesindeki KOBİ lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

15 BİNE YAKINI İNCELENDİ 

İbrahimcioğlu, çok sayıda KOSGEB çalışanını deprem bölgesinde görevlendirdiklerine, işletmelerdeki incelemelerin sürdüğüne vurgu yaptı ve değerlendirmeleri hızlı yaptıklarının altını çizdi. 

"30 bin 723 başvurudan 15 binine yakını hızlı şekilde incelendi. Şu ana kadar 1000 üzerinde talebin ödemesine onay verildi. Bu desteğin haricinde KOSGEB olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kurumlarıyla ortak sinerji içinde çalışma sürdürüyoruz" diyen İbrahimcioğlu, bu nedenle uluslararası fonların deprem bölgesine gelmesi için de çalışmaların hızla devam ettiğine, müjdeli haberleri yine hem Bakanlıktan hem de Cumhurbaşkanından alacaklarını belirtti. 

İbrahimcioğlu, onaylanan desteklerin bir ay içinde KOBİ'lerin banka hesaplarına yatırılacağına dikkat çekti. 

Deprem bölgesindeki KOBİ lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

KOBİ'LERE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

"Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" çerçevesinde sunulan destek az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullanılacak, 200 bin TL ile 750 bin TL arasındaki faizsiz kredi bulunduğu il, hasar durumu ve işletme ölçeğine göre yükselecek. 

Sıfır faizli olan, 36 aylık bir süreci kapsayan destek, ilk 2 yılı geri ödemesiz olup 3. yılda 3 eşit taksitte geri ödebilecek. 

Söz konusu destekten yararlanmak isteyen işletmelerden yalnızca, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi isteniyor. 

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde en az yüzde 30 gelir kaybı yaşamış hasarsız işletmeler de bu destekten yararlanabilecek. 

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

Tapu sahiplerine son dakika uyarısı: Hemen e-Devlet girip bu bilgiyi ekleyin!

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...


Geri Dön