30 / 04 / 2024

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.



Konut almanın gittikçe zor hale geldiği şu günlerde fırsatçılar ve dolandıcılar konut almak isteyenleri ağına düşürmeye çalışıyor. Ev sahibi olmak için birikim yapan veya kredi ile konut sahibi olma hayali yaşayan vatandaşların hayalleri dolandırılcılar tarafından yıkılıyor. İzmir'de ev almak isteyen bir vatandaşın başına gelen olay da bunlardan bir tanesi.  İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak kayıplara karıştı.

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

MÜTEAHHİTTEN 5 MİLYONLUK VURGUN!

izmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak Kayıplara karıştı.

Farklı miktarlarda para ödeyerek binlerce lirasını müteahhide kaptıran mağdurlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yeniasır'da yer alan habere göre; evlerin birden fazla kişiye satıldığı öğrenen vatandaşlar şaşkına döndü. Şu ana kadar 5 kişi, müteahhit B.C.S. hakkında şikayette bulunurken, milyonluk vurgun yapan müteahhit kayıplara karıştı.

EV ALMAK İSTEYENLER DİKKAT: SAHTE TAPU DOLANDIRICILARI İŞ BAŞINDA...

Son dönemlerde yükselişe geçen gayrimenkul fiyatları vatandaşların konut sahibi olmasını zorlaştırıyor. Ucuz ve uygun fiyatlı ilanları gören vatandaşlar ise dolandırıcıların kurbanı oluyor. Konuyla ilgili Ankara'da sahte emlakçılar sahte tapularla vatandaşları kandırdı.

Ankara'da kendilerini bakanlık görevlisi, müdür, uzman ve tapu memuru gibi tanıtarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait hazine arazilerinin satmak vaadiyle düzenledikleri sahte tapu senetleriyle 150 kişiyi 300 milyon Türk Lirası dolandırmaktan 2 sene önce tutuklanan dolandırıcıların, cezaevinden çıkınca yeniden aynı suça giriştikleri ortaya çıktı.

Sözleşme imzalatılan mağdurların ardından Tapu Müdürlüğü'ne götürdükleri ve yine ziyaretçi gibi göründükleri Tapu Müdürlüğü binasında bu kez tapu memuru gibi tanıttıkları şebeke üyeleri ile sahte tapu senedi verdikleri tespit edildi.  Sahte tapu senedi alan mağdurlara tapularını 21 gün sonra e-Devlette görebileceklerini söyledikleri belirtildi. 

İnternetten konut ve otomobil ilanlarında yeni dönem! Bunu yapmayanlara tam 100 bin TL ceza!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

Konut satışında kimlik doğrulama sistemi ilk meyvesini verdi: Sahte ilanlar tek tek siliniyor...

Geri Dön