28 / 04 / 2024

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nın sonuç bildirgesindeki rakamlara göre, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 680 bin civarında konut, 170 bin işyeri, depo ve ahırın yıkılmasıyla ortaya çıkan maddi hasarın 100 milyar doların üzerinde olduğu belirtildi.

Bu süreçte insanların en büyük zararı dayanıksız ve kalitesiz malzemeyle yapılan binalardan aldıklarının altını çizen  İzmir  menşeli Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, “Her şehrinde deprem riskinin bulunduğu ülkemizde yapı kimyasalları ürünlerinde binaya ekstra yük bindirmemek için alternatif çözüm arayışına girdik. Japonya’da icat edilen sprey stone (sprey taşı) yalıtım sistemlerini Türkiye’de üretmeye başladık” dedi.

Japonya da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

400 BİN BAĞIMSIZ BÖLGENİN DÖNÜŞÜMÜ DEVAM EDİYOR!

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nda paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2012’den bugüne kadar 2 milyon 200 bin civarında bağımsız bölgenin kentsel dönüşümü tamamlanırken 400 bin bağımsız bölgenin dönüşümü de devam ediyor.

Kentsel dönüşümde yapıların yeni, güvenilir ve son teknoloji malzemelerle inşa edilmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Müdür Murat Fuat Özgür, Mimari yapılar, insanların birincil yaşam alanı olarak nitelendirildiğini ssöyleyerek geçtiğimiz aylarda meydana gelen depremlerde yaklaşık 14 milyon insanımız olumsuz etkilendiğini belirtti.

Bu Kapsamda Kentsel dönüşüm projelerinde kullanılması için uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda diğer taş kaplamaların 20’de 1'i ağırlığında olan sprey stone üretiminin yapılması konusunda gururlu olduklarını açıkladı. 

DEPREM RİSKİNİ MİNİMİZE EDİYOR

Murat Fuat Özgür, klasik taş kaplamaların metrekarede 50-60 kilogram ağırlık yaptığını belirterek, 4-5 kilogramlık Sprey Stone binaya statik anlamda yük bindirmediğini vurguladı.  Bu durumun deprem risklerini minimize ettiğinden bahseden diyen Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, bu sistemin, binaya nefes aldırabildiği gibi ısı, su ve yangın yalıtımı da sağladığını söyledi.

Japonya da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN İLK TERCİHLERİ ARASINDA GELİYOR!

Ürünlerinin diğer kaplamalara göre hem daha sağlam hem de ekonomik olması sebebiyle mimar ve inşaat mühendislerinin ilk tercihleri arasına girdiğini söyleyen Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür,  ''ülke ekonomimize değer kazandırırken vatandaşlarımızı da olası risklerden koruyoruz.” dedi.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Geri Dön