30 / 04 / 2024

Afyon'da arazi bulunursa 400 milyon liralık tesis kurulacak!

Afyon'da arazi bulunursa 400 milyon liralık tesis kurulacak!

Afyonkarahirsar’da yılda 200 bin tonun üzerinde dondurulmuş patates üretimi yapacak tesisin temelini geçtiğimiz aylarda atan Özgörkey firması, et işine giriyor. Bu konudaki taleplerini belediyeye ileten firma arazi istedi....




Afyonkarahisar Belediye Meclisi, yılda 400 milyon liralık üretim yapacak fabrikanın kurulacağı arsasının satışı için encümene yetki verdi.


Afyonkarahirsar’da yılda 200 bin tonun üzerinde dondurulmuş patates üretimi yapacak tesisin temelini geçtiğimiz aylarda atan Özgörkey firması, et işine giriyor. Bu konudaki taleplerini belediyeye ileten firma arazi istedi. Firmanın arazi isteği belediye meclis gündemine alınarak üyeler bilgilendirildi.


Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu alana çok büyük yatırımcının talip olduğunu belirtip, "Türkiye’de ilk 500 değil ilk 100’de olacak bir yatırım yapmak istiyor. Yıllık 400 milyon liranın üzerinde bir cirosu olacak. Buraya talip olan yatırımcıyı açıklamada mahsur görmüyorum." dedi.


Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve 50 milyon Euro’ya malolacak patates fabrikasının ardından bu kadar büyük ikinci bir yatırımın Afyonkarahisar’a yapılacağından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Çoban, Özgörköy şirketinin Afyonkarahisar’da ikinci bir yatırım içini uygun arazi baktığını, araziyi bulması halinde yatırımın gerçekleşeceğini belirtti.


Çoban, "İlk yatırımlarından sonra ikinci yatırım kararını aldılar. Çevre yolunda bulunan ve eskiden hayvan pazarı yapımı için ayrılan araziye et ve et entegre tesisi kurmak istiyorlar. Türkiye’nin en büyük tesisi kurulacak. Yılda 400 milyon liralık ciro hedefleniyor. Kendilerinin ifadesine göre; bu tesis yapıldığı zaman Afyonkarahisar’ın hayvancılık alanındaki ağırlığı artacak. İhale sonucunda araziyi satın alabilirlerse ilk 500 değil, 100 sanayi kuruluşuna girebilecekler. Burasıyla ilgili satış yetkisi istiyoruz, burayı satacağız.” dedi. 


Çoban, et entegre tesisini işletecek şirketin merkezinin Afyonkarahisar olacağını ifade etti. Çoban, yatırımcıdan ne bağış, ne de yardım istediklerini kaydetti. Çoban, “Biz yatırımcılardan tek şart istiyoruz. Ne belediye ye bağış istiyoruz. Ne başka bir yere yardım istiyoruz. Burası için bir şirket kurulmasını ve merkezinin Afyonkarahisar olmasını istiyoruz. Kendileri de bunun sözünü vermiştir. Burası olmazsa başka bir yer bulacağız. Çok büyük yatırım inşallah gerçekleşir.” diye konuştu. 


Afyonkarahirsar Belediye Meclisi, yılda 400 milyon liralık üretim yapacak et entegre tesislerinin kurulacağı arazisinin satışı için belediye encümenine yetki verdi.


Haberler


Geri Dön