27 / 04 / 2024

Afyon'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaşıyor!

 Afyon'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaşıyor!

Geleneksel ürünleriyle adını dünyaya duyuran Afyonkarahisar yolların kesiştiği il olmasının avantajını özellikle bayramlarda değerlendirmeye çalışıyor. Afyonkarahisar' da Oteller ise şimdiden yüzde 90 doluluk oranına ulaştı...



Geleneksel ürünleriyle adını dünyaya duyuran Afyonkarahisar yolların kesiştiği il olmasının avantajını özellikle bayramlarda değerlendirmeye çalışıyor. Esnaf Afyonkarahisar'dan geçen yaklaşık 90 bin sürücüye satış yapmaya kilitlenmiş durumda. Oteller ise şimdiden yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Normal günde 50 bin aracın geçtiği Afyonkarahisar'da otogara giren otobüs sayısında ise yüzde 50 artış gözleniyor. Bu durum esnafın ve firmaların da yüzünü güldürüyor. Kara yollarının kavşak noktası konumunda olan kentte bayram nedeniyle araç sayısında ciddi artış yaşanıyor. Çevre yolundan geçen sürücüler meşhur Afyon sucuğunu, lokumunu ve kaymağını alarak ya da tesislerde konaklayarak kent ekonomisine önemli katkı sağlıyor. 


OTELLER YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANINA ULAŞIYOR 


Korel Termal Otel'de her bayramda olduğu gibi bu bayram da doluluk oranının yüzde 100*e yaklaştığı belirtildi. Halkla İlişkiler Müdürü İnci Yüksel, rezervasyon alımlarının son günlerinde her yaş misafire hitap edecek eğlence. sürpriz oyunlar, özel animasyon ve gösterilerle hareketlenen programın hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu söyledi. İnci. "Ayrıca Türkiye'nin her bölgesinden ve yurt dışından gelecek misafirlerimiz bayramın 3. günü Türk müziğinin efsanevi isimlerinden Selami Şahin ile özel gala programında bir araya gelecekler. Biz de Korel Otel olarak yaptığımız yeniliklerle misafirlerimize daha şık ortamlar hazırladık. 

Misafirlerimiz hem Kurban Bayraını'nııı coşkusunu yaşayacaklar heııı de termal suların rahatlığını hissedecekler." dedi. İnci. Türkiye'nin her bölgesinden ve yurt dışından gurbetçilerin oteli tercih ettiğini söyledi. 

Gfıral Termal Otel Genel Müdürü Kadir Ay da otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını söyledi. Giiral Afyon Termal olarak Afyonkarahisar'a gerçekleştirdikleri otel yatırımı ile termal alanda farklı bir koınsept geliştirdiklerini dile getiren Ay. bin 150 yatak kapasitesi ile Afyonkarahisar'da yaklaşık 15 bin müşteriyi ağırladıklarını belirtti. Ay. bayram hazırlıklarım tamamladıklarını iki sanatçıyı konuk edeceklerini. bunun yanında eğlence ve yarışma aktivitelerinin olacağını anlattı. Otele. Almanya Suudi Arabistan. Kuveyt ve Kore'den misafirler geldiğini, bunlar İçin şehir turu düzenlendiklerini dile getiren Ay. 

"Biz Afyoııkarahisar'ın sadece termali ile değil bütün tarihi ve kültürel değerleri ile bir değer olacağım düşünerek, otele getirdiğimiz müşterileri düzenlediğimiz turlarla gezdirip farklı değerleri tanıtmaya çalışıyoruz." dedi. Kadir Ay. bayram için otel fiyatlarının kişi başı 350 liradan başladığını kaydetti. 

İkbal Termal Otel Genel Müdürü /Mi Gümüşhan da bayram nedeniyle rezervasyonların yüzde 80'i bulduğunu söyledi. 286 oda 860 yatak kapasitesi bulunan otelde hem sağlık. hem de eğlenceyi bir arada verdiklerini belirten Gümüşhan. "Otelimizi baştan aşağıya yeniledik. Misafirlerimize daha şık ve konforlu ortamlar hazırladık. İkbal Termal Otel ve SPA yemek kalitesi ve lezzetiyle tüııı dünyaya kendisinden söz ettirmiştir. Osmanlı mutfağının seçkin yemek çeşitleriyle daha önce hiç tatmadığınız lezzetler için insanlarımızı buraya bekliyoruz. diye konuştu.



Ayrıntılı Haber


Geri Dön