06 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Cumhuriyet Spor Salonu 2018'de tamam!

Afyonkarahisar Cumhuriyet Spor Salonu 2018'de tamam!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'da inşa edilen Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nde inşaat tam gaz ilerliyor. 20 milyon liraya mal olacak tesis, 20 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiyor.



Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından geçen aylarda ihalesi yapılan ve ardından temeli atılan Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Toplamda 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilen tesis bölgenin yeşil alan ve spor tesisi ihtiyacını karşılayacak. 


Donatılar Belediyeden 

Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak tesisin 2018 yılı başında tamamlanması hedefleniyor. Tesiste 4 antrenman ve müsabaka salonu ve gençlik merkezi yer alacak. Çay bahçeleri, oyun alanları ve tartan pistli yürüyüş parkurlarından oluşan sosyal donatılar ve rekreasyon düzenlemesi ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılacak. 


6 bin metrekarelik alan 

Devam eden inşaat hakkında Odak Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Sercan Sayına konuşan Şantiye Şefi Sorumlusu Metin Yelver; "Burası çevre ile birlikte sahamızın içerisinde 10 bin metre kare sahamız var. Gençlik merkezi ise yaklaşık 2 bin metre kare üzerine kurulu, spor salonumuz ise 6 bin metre karelik bir alan üzerine kurulu" dedi. 


Çalışan sayısı değişiyor 

Açıklamalarına devam eden Metin Yelver; " Sahanın çevre düzenlemesi içerisinde çevre yolları olarak bilinen ya da bisiklet ile yapılabilecek yollar da mevcut. Sahamızda çalışan sayısı zaman zaman değişiyor. Yeri geliyor 20 kişi oluyoruz, yeri geliyor 50 kişi oluyoruz iş programına göre değişkenlik gösteriyor. Bildiğiniz üzere ihale tarihi 7 Ekim fakat Bakanımız Veysel Beye verilen bir söz var şu anki hedefimiz Ağustos sonunda bitirmek" dedi. Yelver; "Bizim firma olarak ana prensiplerimizden bir tanesi, genellikle yaptığımız inşaatlarda bulunan illerin müesseselerine olanak tanıyoruz ki, ileride oluşabilecek sorunlarda onlar da yardımcı olabilsinler" diye konuştu. İhale bedeli hakkın da da bilgilendirmelerde bulunan Metin Yelver; "Bizim yapmış olduğumuz sözleşme bedeli olarak 13.600 TL olarak" dedi.


Tribünler 3 bin kişilik  

Spor Salonunun kapasitesi hakkında da konuşan Yelver; 

"Tribün sayısına göre 2209 kişilik tribün sayını var tabii bu sabit koltuk olarak mevcut. Yaklaşık yan tribünler ile 3bin kişilik. Sahamızda bir tane ana spor salonu haricinde yedek spor salonu var amatör müsabakalar için fakat o salonumuzda FIBA standartlarında tabii ki, güreş salonlarımız var, masa tenisi, eskrim, daha doğrusu tüm spor dalları olmak üzere futbol hariç tüm spor dallarına hitap edebilir" ifadelerine yer verdi. 




Afyon Odak


Geri Dön