02 / 05 / 2024

Afyonkarahisar'da 31 projeye 11 milyon TL hibe desteği!

Afyonkarahisar'da 31 projeye 11 milyon TL hibe desteği!

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentte Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 31 projeye toplamda 11 milyon TL hibe desteği verileceğini söyledi...




Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentte Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 31 projeye toplamda 11 milyon TL hibe desteği verileceğini söyleyerek, “Projeler gerçekleştiğinde kentimizde 663 kişi istihdam edilecek” dedi.


Kentte tarımsal alanda girişimciler tarafından gerçekleştirilecek 35 projenin toplam maliyetinin yaklaşık 21 milyon TL olduğunu belirten Arap, projelerin yüzde 50’sinin ise devlet hibesi olacağını kaydetti.


KKYDP 8’inci etap kapsamında projelerin değerlendirildiğini ifade eden Arap, “Projelerin 15’i bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 13’ü ise hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 2 adedi tarımsal ürünlerin depolanması ve 1 adedi de alternatif enerji üretimi konularındadır. Projelerin uygulamaya başlamasıyla doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Projeler sayesinde kentimizde 663 kişi doğrudan istihdam edilecektir. Proje uygulama esnasında ise sanayiciden nakliyeciye, müteahhitten işçiye kadar binlerce kişi dolaylı fayda sağlayacaktır” dedi.



Vezir Haber


Geri Dön