18 / 05 / 2024

Afyonkarahisar'da 31 tesisin temeli atılacak!

Afyonkarahisar'da 31 tesisin temeli atılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bugün Emirdağ ve Dinar İlçelerinde 39,5 milyon liralık yatırım bedelli 31 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.



Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde tesis edilen toplam 18 tesisten 6 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 12 adet tesisin ise temelini atacak. Bakan Eroğlu, Dinar İlçesi'nde ise 13 adet tesisten 7 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 6 adet tesisin temelini atacak.


39,5 MİLYON LİRALIK 31 TESİS 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde Emirdağ'da DSİ tarafından inşa edilecek 4 adet taşkın koruma tesisinin, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 8 adet tesisin de temellerini atacak. 

Bakan Eroğlu, aynı merasimde Emirdağ'da hizmete alınacak Emirdağ İçme suyu İleri Arıtma Tesisi ile Tezköy Taşkın Koruma Tesisi'nin ve OGM tarafından yapılan 4 adet projenin de açılışını gerçekleştirecek. 

Öte yandan Bakan Eroğlu, Dinar İlçesi'nde OGM tarafından yapılacak 1 adet yangın havuzu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılacak 1 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nun ve OGM tarafından yapılacak 4 adet tesisin temellerini atacak. Yine Dinar'da DSİ tarafından inşa edilen Yıprak Göleti ve Sulaması, MGM tarafından yapılan 1 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ile OGM tarafından tesis edilen 5 adet projeyi de hizmete alacak. 

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 31 tesisin maliyeti ise 39,5 milyon TL. 


AFYON'UN VERİMLİ TOPRAKLARI SUYA KAVUŞUYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, açılışı yapılacak ve temeli atılacak tesislerle Afyonkarahisar'da 2 bin 140 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı bildirildi. Böylece Afyonkarahisar'ın münbit (verimli) topraklarına bereket katılacağı ifade edilen açıklamada, yine temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 5 yerleşim yerinin taşkın zararlarından korunacağı kaydedildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca Emirdağ İlçesi'ne menba kalitesinde içme suyu sağlayacak olan Emirdağ İçmesuyu İleri Arıtma Tesisi de hizmete alınacak. Bakan Eroğlu, toplu temel atma ve açılış kapsamında Emirdağ ve Dinar'da ki ormancılık ve ağaçlandırma projelerini de açıklayacak. Projeler arasında; Şehit Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş Hatıra Ormanı, kanalizasyon projesi işleri, 200 kişilik kız öğrenci yurdu, Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası, Gömü Ortaokulu, Karakuyu Kuş Gözlem Kulesi, orman köylülerine Or-Köy kredisi verilmesi, gelir getirici tür ağaçlandırma, fidan üretimi ile ağaçlandırma, toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmalarının yapımı yer alıyor."


"AFYON İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

 Son 13 yılda bazı yatırımcı Bakanlıklar tarafından Dinar'a 350 milyon TL, Emirdağ'a 300 milyon TL'lik yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, bu yatırımların 135 milyon TL'sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olduğunu söyledi. 

Bakanlık olarak son 13 yılda Dinar'a 85 milyon TL, Emirdağ'a da 50 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Eroğlu "Afyon kara hisar için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön