28 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'da Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olarak kullanılan konak bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.



Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'ne bağlı Konarı Köyü'nde 1860 yılında inşa edilen Kurtuluş Savaşı'nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün karargah olarak kullandığı konak görenleri ürkütüyor. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olan konak, bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Afyonkarahisar daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Bölgede incelemede bulunan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Konak perişan halde. Restorasyon için muhtar ve köylüler çalmadık kapı bırakmamışlar, adeta çırpınıyorlar. Yetkililere ve Kültür ve Turizm Bakanı'na sesleniyorum, bu tarihi kültür mirasımızı restore edin ve gelecek nesillerimize taşıyın” dedi.

 Afyonkarahisar daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

161 yıllık konak için yetkililere çağrı yapan Konarı Köyü Muhtarı Mevlüt Demir ise şunları söyledi“Bu konak bölgemizde Osmanlı'dan kalan tek miras. Dedelerimizin bize anlattığına göre Türk askeri 1922 yılında buradan ayrılarak Afyon'u kurtarıyorlar. Burası tadilat yapılmazsa yıkılır.”

Afyonkarahisar Bolvadin'de spor tesisleri ve kültür evi projesi tamamlanıyor!


Geri Dön