13 / 05 / 2024

Ağaoğlu konutlarının elektrik faturası yüzde 20 indi!

Ağaoğlu konutlarının elektrik faturası yüzde 20 indi!

Rüzgara yatırım yaptı havadan 2.4 milyon tasarruf sağladı



Elektrikle çalışan 475 bin liralık lüks otomobil Tesla Roadster´ı alan Ali Ağaoğlu, elektriği şirketlerinde kullararak yılda 2.4 milyon lira tasarruf yaptı. Ağaoğlu konutlarının elektrik faturası da % 20 indi

Rüzgar enerjisine 5 yılda 2 milyar dolarlık yatırım planlayan Ağaoğlu Grubu, şu ana kadar yaptığı yatırımlarla ürettiği elektrikten yılda 2.4 milyon lira tasarruf sağlıyor. Ağaoğlu Grubu Mersin´de 60 milyon dolarlık yatırımla yaptığı rüzgar enerjisi yatırımıyla ürettiği elektrik enerjisini tüm şantiyelerinde ve ofislerinde kullanıyor. Ağaoğlu Grubu, ayrıca kendisinden konut alanlara da elektriği yüzde 20 daha ucuza satıyor. Ağaoğlu Grubu´nun şirketi Akdeniz İnşaat´ın Genel Müdürü Hasan Rahvalı, konut alanlara ürettikleri elektrikten verdiklerini belirterek "Biz grup olarak tüm şantiyelerimizde kendi elektriğimizi kullanıyoruz. Buradan yılda 2.4 milyon lira tasarruf ettik" dedi.

Grup olarak tüm elektrik ihtiyaçlarını kendi üretimlerinden sağladıklarını belirten Hasan Rahvalı "Bu nedenle ödenen para da bir cepten diğerine gidiyor. Konutlarımızdan alanlar da elektrik yatırımımızdan kazanıyor. Onlara da elektriği yüzde 20 daha ucuza satıyoruz. Böylece konut alanlar için önemli bir avantaj sağlanıyor" dedi.

Kendilerinden konut alanların artık elektrik faturalarının yüzde 20 düşük gelmesini de önemsediğini belirten Rahvalı "Hem temiz enerji ile çevreye zarar vermiyoruz, hem de daha az ödüyoruz" diye konuştu. Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu da, temiz enerejiye vurgu yapmak ve araba sevdası nedeniyle aldığı 475 bin liralık Türkiye´nin ilk elektrikli lüks arabası Tesla Roadster da grubun ürettiği elektrikle hareket ediyor. Ali Ağaoğlu, enerji yatırımlarının artacağını ancak bürokrasinin bitmesi gerektiğini belirterek, devletin yaptığı nükleer enerji yatırımının da önemli olduğunu söyledi. 

2015 yılına kadar 1.000 megavat devreye girecek

Elektrik sektörüne yaptıkları yatırımlarla ülke ekonomisine de destek verdiklerini belirten Ali Ağaoğlu, Mersin´deki rüzgar santralinin kapasitesini 120 megavata çıkardıklarında maliyetinin 250 milyon dolara çıkacağını kaydetti. Ağaoğlu, Bandırma´da hayata geçirecekleri rüzgâr santrali için de 200 milyon dolar civarında yatırım yaptıklarını vurguladı. Mersin´deki rüzgâr santrali 33 megavat ve 12 bin 500 konutun elektriğini sağlıyor. Bandırma´da yapımı süren 93 megavatlık rüzgâr santrali 35 bin konutun enerjisini sağlayacak. Grup, bin megavatlık kapasiteyi 2015 yılına kadar hayata geçirmek istiyor. Rüzgâr enerjisi portföyü 560 megavat. Türkiye´deki 1.5 milyon binek aracın elektrikliye çevrilmesi yılda 1 milyar dolarlık petrol tasarrufu anlamına geliyor. 
Star/İbrahim Acar


Geri Dön