28 / 04 / 2024

Ağaoğlu: Maslak 1453 projesi ile sözleşme iptalinin ilgisi yok!

Ağaoğlu: Maslak 1453 projesi ile sözleşme iptalinin ilgisi yok!

Maslak 1453 Projesi’nin elde ettiği başarıyı ve proje detaylarını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu, projenin tanıtım çalışmaları ile birlikte başlayan kimi eleştiri ve iddialara da cevap verdi...




Maslak 1453 ile ilgili gündemde tartışılan konulara ve iddialara da açıklık getiren Ağaoğlu, projenin yarattığı ekonomik değer kadar çevreye duyarlı bir anlayışın da ürünü olduğunu ve proje hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Ağaoğlu; “Maslak 1453 projesinin inşasında değil 320 bin ağaç, tek bir ağaç bile kesilmemiştir, sadece bir ağaç kökünden toprağıyla birlikte makine ile alınarak yakında bir başka alana nakledilmiştir. Bu alan daha önce kısmen Silahlı Kuvvetler tarafından atış poligonu, kısmen de hafriyat döküm sahası olarak kullanılmaktaydı. Geçmiş yıllarda çekilen uydu fotoğraflarından da görüleceği üzere arazi üzerinde orman veya ağaçlık bir alan bulunmamaktadır. Kimilerinin uydu fotoğrafına dayanak iddia ettikleri fotoğraflarda bile bu arazi üstünde ağaç değil, kendiliğinden çimenlenmiş toprak bulunmaktadır.


Maslak 1453 projesi, Kuzeyden Fatih Ormanlarının bir parçası olan Park Orman’a komşudur. Biz de reklamlarımızda “evinizin yakınında bir orman istemez misiniz? derken yanlış bir şey söylemedik. Projemiz ormana komşu bir projedir. Tahsisi veya işletme hakkı kime ait olursa olsun Fatih Ormanının mülkiyeti kamuya aittir, yani 75 milyon Türk vatandaşının kullanımına açıktır. Orman Bakanlığınca iptal edilen sözleşme, oradaki mesire yerinin kiralama ve tahsis sözleşmesidir, Maslak 1453 Projesi ile uzak yakın ilgisi yoktur. Biz söz konusu mesire yerini de ciddi bir yatırım ile gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş, temiz, İstanbul’un ortasında tüm halkımıza açık yeşil bir alan olarak kazandırmayı düşünmüştük ancak izin verilmedi. Kaybeden yine halkımızdır aslında” dedi.








Geri Dön