Ağaoğlu My City Hotel 29 madalya aldı
Ağaoğlu My City Culinary Team, Londra'da düzenlenen yarışmada toplam 33 kategoride 29 madalyaya aldı
Dünya Aşçılar Konfederasyonu (WACS) tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Le Salon Culinaire International de Londres yarışmasında Ağaoğlu My City Hotel Türkiye'yi bireysel olarak teslim eden tek takım olmanın heycanı ile yarışarak 29 madalyanın sahibi oldu.
Dünya'da olimpiyatlardan sonra en kapsamlı ve zor yarışma olarak bilinen ve 45 ülkenin katılımı ile gerçekleşen organizasyonda, bireysel anlamda Ağaoğlu My City Culinary Team, "Hotelympia Cold Buffet Challenge" kategorisi ve 33 bireysel farklı kategoride yarıştı.
Yarışma boyunca ödüle doymayan İstanbul Ağaoğlu My City Culinary Team, 3 altın
4 gümüş, 8 bronz ve 14 merit medal ile toplam 33 kategoride 29 madalya aldı. Bu ödüller arasında Ağaoglu My City takımı En İyi Banket Büfesi ödülüne Rafet İnce, En İyi Hijyen ödülüne ve En İyi Katılımcı özel ödülü Ağaoğlu My City Hotel adına Genel Müdür Serkan Gümrükçü layık görüldü.
Aşçılıkta çıta yükseliyor
Ağaoğlu My City Hotel ve Ağaoğlu My Village Residence Hotel Genel Müdürü Serkan Gümrükçü "Biz Ağaoğlu otelleri olarak, hizmet standardımızı sadece Türkiye'de kabul gören çerçevenin dışında, uluslararası bir geçerliliğe kavuşturmak istiyoruz. Bu sebeple, mutfaklarımızda çalışan ekibimizi dünyanın en prestijli yarışmalarında, meslektaşlarımız ile aynı seviye ve kalitede yer alarak çıta yükseltiyoruz. Herşeyden önce yarışmalarda hakim olan sportmenlik ruhuyla, profesyonel otel işletmeciliği arasındaki korelasyonu tesis etmiş olmak bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Londra'da ki yarışmalarda edinilen en önemli hasıla da zaten bu bağlamda değerlendirildiğinde, özellikle kategori birinciliğini aldığımız banket büfesi ile otellerimizde misafirlerimize sunduğumuz hizmeti tescillemiş bulunuyoruz. Ağaoğlu şirketler grubunun başta yönetim kurulu başkanımız sayın Ali Ağaoğlu olmak üzere tüm mensuplarının vermiş olduğu sınırsız destek, bayrağımızı yükseltirken bizleri ve ekibimizin tüm fertlerini hergün daha fazla motive etmektedir, kendilerine ve diğer destek verenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Takım Kaptanı Rafet İnce "Daha önceki tecrübelerimize ve deneyimlerimize dayanarak zorlu ve mücadele gerektiren bir maraton içinde olacağımızı biliyorduk. 4 ay boyunca 17 kişilik bir ekibin geceli gündüzlü yoğun çalışma temposuyla hazırlanarak gitmiş olduğumuz Londra'da 33 kategoride 29 ödül alarak Türk Aşçılığında ulaşılması güç bir noktaya damga vurduk. Takımımızın amacı Türk Mutfağına her zaman ilkleri yaşatmaktı ve daha önce kazanmış olduğumuz başarıların üzerine bir yenisini daha ekledik. En büyük hedeflerimizden biri olan Hotelympia Cold Buffet Challenge büfeden klasman birinciliği ve gümüş madalya alarak bu kategoride ülkemize gümüş madalya getiren ilk Türk takımı olmayı başardık ve ilk hedefimize ulaştık. Bir sonraki hedefimiz ise 2012 Almanya Dünya Aşçılar Olimpiyatın'da da aynı başarıyı göstererek ülkemize altın madalya ile dönmektir" diye duygularını ifade etti.
ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ
Gold Medal
Raşit Yazıcı Pastillage Mask Gold Medal
Serkan Gümrükçü En iyi takım ve katılımcı ödülü Gold Medal
Rafet İnce Hotelympia Frozen Fish Dish Challenge Hijyen ödülü Gold Medal
Hotelympia Cold Buffet Challenge Overall Best in Class Klasman Birinciligi Silver Medal
Rafet İnce Silver Medal
Raşit Yazıcı Silver Medal
Arif Körçoban Silver Medal
Zafer Gürbüz Silver Medal
Bronze Medal
Erdem Dırbalı GLENNAN'S CHEF CHALLENGE Bronze Medal
Erdem Dırbalı Restaurant Plates - Sweet Bronze Medal
Eyüp Kemal Sevinç GLENNAN'S CHEF CHALLENGE Bronze Medal
Rafet İnce A Show Platter of Fishand/or Crustacea Bronze Medal
Hüseyin Kurt Restaurant Plates - Fish Course Bronze Medal
Onur Şen Decorated Celebration Cake Bronze Medal
Ugur Koca Restaurant Plates - Starters Bronze Medal
İpek Altuntaş Restaurant Plates - Sweet Bronze Medal
Merit Medal
Arif Körçoban A Restaurant Platter, Vegetarian Merit Medal
Arif Körçoban A Restaurant Platter of Fish Merit Medal
Arif Körçoban A Show Platter of Meat/ Poultry/Game Merit Medal
Rafet İnce Restaurant Plates Fish Course Merit Medal
Rafet İnce A Restaurant Platter, Meat and/or Poultry Merit Medal
Rafet İnce Restaurant Plates Main Course Merit Medal
Rafet İnce GLENNAN'S CHEF CHALLENGE Merit Medal
Erdem Dırbalı ROBOT COUPE CHALLENGE Dispaly Merit Medal
Erdem Dırbalı ROBOT COUPE CHALLENGE Live Merit Medal
Hüseyin Kurt Restaurant Plates - Starters Merit Medal
Hüseyin Kurt GLENNAN'S CHEF CHALLENGE Merit Medal
Raşit Yazıcı Restaurant Plates Fish Course Merit Medal
Raşit Yazıcı Restaurant Plates - Sweet Merit Medal
Zafer Gürbüz Restaurant Plates - Fish Course Merit Medal