07 / 05 / 2024

Ağaoğlu'nun Çanakkale'de konut aldığı iddiası fiyatları arttırdı!

Ağaoğlu'nun Çanakkale'de konut aldığı iddiası fiyatları arttırdı!

Çanakkale’de ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi’nde Ağaoğlu’nun bazı konutları aldığı söylentisi fiyatları tırmandırdı





Türkiye'de emlak piyasasında hakkında en çok spekülasyon yapılan kuruluş Ağaoğlu'dur. Ali Ağaoğlu'nun sahibi olduğu şirketin adı genellikle prim yapacak ya da yapması muhtemel tüm yerlerle ilgili anılır. Ağaoğlu'nun ününün İstanbul ile sınırlı kaldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Geçenlerde bir haber vesilesiyle Çanakkale'yi aradığımızda karşımıza yine Ali Ağaoğlu'nun adı çıktı.


Çanakkale'de ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi'nde Ağaoğlu'nun bazı konutları aldığı söyleniyordu. Biraz araştırınca bunun söylentiden ibaret olduğunu gördük. Ancak ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. Çanakkale'nin birçok yerel müteahhidi gözünü Fevzipaşa'ya dikmiş durumda. Hatta Sinan Apaydın'ın sahibi olduğu Ados İnşaat, yarısı kat karşılığı olmak üzere 15 evi satın almış. Gür Emlak'ın sahibi Nazife Gür de kendisine bu alımlarda yardımcı oluyormuş. Yakında Fevzipaşa'da bir dönüşüm yaşanacak gibi görünüyor.


Yaklaşık bin 500 hanenin bulunduğu mahallede 7 bin kişi yaşıyor. Konutların büyüklüğü 20 ila 50 metrekare arasında değişiyor. Mahallenin kent içinde özel bir konumu var. Şehrin meşhur Aynalı Çarşı'sına yakın olan bu mahalle Çimenlik Kalesi'nin de yanında. Bankalar Caddesi'ne komşu olan mahalle aynı zamanda Boğaz'a da yakın.


Bu bilgilerden da anlaşılacağı üzere çok değerli bir bölgede. Halen sit alanı olan mahallede üç kata kadar izin var. Böyle olmasına rağmen yerel müteahhitler şimdiden gardını almaya başlamış. Yüzde 33 ile kat karşılığı alınıyormuş. 39 metrekarelik iki katlı bir evi olan hak sahibi de 150 bin lira para istiyormuş.


Kaynak: Para Dergisi


Geri Dön