30 / 04 / 2024

Ağrı Belediyesi'nden çok dilli tabela!

Ağrı Belediyesi'nden çok dilli tabela!

Ağrı Belediyesi hizmet binasına iki dilde tabela astı. Belediye Başkan Yardımcısı Keklik: "Çoğu insanımız anadilinden başka dil bilmiyor, Belediyede kendilerini daha rahat ifade etmeleri için bu atılan ilk adımdır" dedi




Belediye başkan yardımcısı Halef Keklik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin girişine Türkçe ve Kürtçe tabelalar astıklarını belirtti.


İki dilli belediyeciliği yaşama geçirdiklerini ifade eden Keklik, "Ağrı'da belediyeyi aldığımızdan dolayı yeni tabelamızı astık. Kürtlerin ana diliyle siyaset yapabilmesi, kurumlarda tabelaların olabilmesi, günlük hayatta Kürt dilinin zenginleşmesi ve gelişmesi gerçekten bu ülkeye bir zenginlik katacaktır ve  demokrasinin gelişmesine müsaade edecektir" dedi.


Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Keklik, şunları kaydetti:


"İnsanlarımızın birçoğu anadilini konuşmak istiyor. Çoğu insanımız anadilinden başka dil bilmiyor. Belediyede kendilerini daha rahat ifade etmeleri için bu atılan ilk adımdır. Baskı ve inkar altında olan halkların her zaman yanındayız. Bizler de yıllardır sistem tarafından inkar edilen dilimizi yaşamımızın her alanında kullanacağız."


Keklik, hizmet binasının içerisindeki tüm birimlerin isimlerini de önümüzdeki günlerde iki dilde asacaklarını kaydetti.



AA




Geri Dön