21 / 05 / 2024

Çok Dilli Hizmet Projesi nedir

Çok Dilli Hizmet Projesi nedir

Ağrı Belediyesi hizmet binasına iki dilde tabela astı. Belediye Başkan Yardımcısı Keklik: "Çoğu insanımız anadilinden başka dil bilmiyor, Belediyede kendilerini daha rahat ifade etmeleri için bu atılan ilk adımdır" dedi

​​​​​​​Memurlar dikkat! Fiili hizmet zammında son dakika şoku! Maaşlar ve ikramiyeler resmen düşüyor! 

Pek çok memurun sistemin zorluğu yüzünden fiili hizmet zammından faydalanamadığı gündeme geldi. İşte memurları yakından ilgilendiren o konunun detayları...

Steam’den oyun canavarlarına müjde! Bu özellik çok hoşunuza gidecek

Steam'de oyuncuların merakla beklediği özellik geldi. Fiyat takibi konusunda yeni sunulan hizmet herkes tarafından çok sevildi. Buna göre artık oyunların son 30 günlük fiyatı listelenecek.

Garanti BBVA son noktayı koydu! Promosyonda böylesi görülmedi.. Emekliler zil takıp oynayacak

Garanti Bankası, bireysel ve kurumsal müşterilerine birçok finansal hizmet sunmaktadır. Garanti Bankası, müşteri memnuniyetine ve kaliteli hizmet sunumuna önem veren bir banka olarak emekli vatandaşlara sunulan promosyon tutarlarını güncelledi.

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Armut’tan, duyunca çok şaşıracağınız hizmetler talep ettik!

Türkiye’de kurularak dünyaya açılan hizmet platformu Armut, bu seneye ilişkin verilerini açıkladı. Armut açıklamasıyla, Türkiye’de kullanıcıların en çok hangi hizmetleri talep ettiği de ortaya çıktı.

Hizmet ihracatından yeni rekor geldi! İlk sırada Almanya var...

Türkiye'nin, hizmet ihracatı 2021 yılında 34,8 milyar dolar olarak kayda geçerken, hizmet ithalatı ise 27,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. En çok ihracat, Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılırken ilk sırayı Almanya aldı.

Vatandaş ondan çok dert yandı! İşte haziran ayının zam şampiyonu

Türkiye'de haziran ayında fiyatı en çok artan ürünler açıklandı. Buna göre geçtiğimiz ay yüzde 33,08 ile fiyatı en çok artan hizmet otobüs taşımacılığı oldu. Domates fiyatlarında ise düşüş meydana geldi.

Bill Gates'ten şok eleştiri: Gereksiz bir teoriye hizmet ediyor

NFT'ler son zamanlarda oldukça popüler. Pek çok sanat eseri NFT'ler ile alınıp satılıyor. Milyoner Bill Gates ise geçtiğimiz günlerde NFT'lerle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Tesis yönetimi sektörü 2021'e umutlu başladı!

Tesis yönetimi sektörü hastanelerden AVM'lere, fabrikalardan okullara, bakım onarımdan güvenliğe, peyzajdan teknik servise kadar birçok alanda hizmet sunuyor. TRFMA Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Neo Yapı'nın alacaklılar toplantısı 21 Ocak'ta!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimde hizmet sunan Neo Yapı arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı...

Kocaeli İtfaiyesi'ne yeni hizmet binası inşa ediliyor!

Kentin birçok yerine hizmet veren Kocaeli İtfaiyesi büyümeye devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kez Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na idari bina kazandırıyor.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Çok Dilli Hizmet Projesi nedir Haberi

Çok Dilli Hizmet Projesi nedir


Belediye başkan yardımcısı Halef Keklik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin girişine Türkçe ve Kürtçe tabelalar astıklarını belirtti.


İki dilli belediyeciliği yaşama geçirdiklerini ifade eden Keklik, "Ağrı'da belediyeyi aldığımızdan dolayı yeni tabelamızı astık. Kürtlerin ana diliyle siyaset yapabilmesi, kurumlarda tabelaların olabilmesi, günlük hayatta Kürt dilinin zenginleşmesi ve gelişmesi gerçekten bu ülkeye bir zenginlik katacaktır ve  demokrasinin gelişmesine müsaade edecektir" dedi.


Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Keklik, şunları kaydetti:


"İnsanlarımızın birçoğu anadilini konuşmak istiyor. Çoğu insanımız anadilinden başka dil bilmiyor. Belediyede kendilerini daha rahat ifade etmeleri için bu atılan ilk adımdır. Baskı ve inkar altında olan halkların her zaman yanındayız. Bizler de yıllardır sistem tarafından inkar edilen dilimizi yaşamımızın her alanında kullanacağız."


Keklik, hizmet binasının içerisindeki tüm birimlerin isimlerini de önümüzdeki günlerde iki dilde asacaklarını...