28 / 04 / 2024

Ağustos doğalgaz tarifesi belli oldu! Faturanız gelmeden hemen bakın

Ağustos doğalgaz tarifesi belli oldu! Faturanız gelmeden hemen bakın

Doğalgazda ağustosta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife belli oldu. 



BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ağustosta uygulayacağı satış tarifesi resmen belli oldu. BOTAŞ internet sitesinde yeni tarifeyi açıkladı. İşte Ağustos ayı doğalgaz tarifesi...

AĞUSTOS DOĞALGAZ TARİFESİ BELLİ OLDU!

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ağustosta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor. Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Ağustos doğalgaz tarifesi belli oldu! Faturanız gelmeden hemen bakın
DOĞALGAZA ZAM MI GELDİ?

Sıon günlerde doğalgaza yüzde 224 oranında zam geldiği konulurken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından doğal gaz tarifelerine ilişkin açıklama geldi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğal gaz tarifelerine ilişkin doğal gaza yüzde 224 oranında zam yapıldığı haberlerinin yayılmasından sonra kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı. EPDK yüzde 224 zammın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada, doğal gazda standart metreküp başına 0,0747 TL'ye çıkartılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının KDV etkisiyle metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına geldiği ifade edildi.

Söz konusu yapılan açıklamada  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bazı tüketim mallarında özel tüketim vergi güncellemesi kapsamında doğal gazda standart metreküp başına 0,023 TL olan ÖTV oranın 0,0747 TL'ye çıkarıldığı, bu da KDV etkisiyle beraber metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına geldiği belirtildi.

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Geri Dön