29 / 04 / 2024

Ahmet Akbalık İstanbul'da otel yeri arıyor

Ahmet Akbalık İstanbul'da otel yeri arıyor

Özak Tekstil ve Ela Quality Resort Otel'in sahibi ve İHKİB Başkanvekili Ahmet Akbalık, Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Milososki'nin katıldığı törenle, Makedonya' nın Antalya Fahri Konsolosu oldu



Törenin ardından konuşan Ahmet Akbalık, İstanbul'da yeni otel yatırımı yapacaklarını söyledi. İstanbul'da istedikleri nitelikte arazi bulamadıklarını belirten Akbalık "Mevcutların dışında farklı bir yatırım yapmak istiyoruz. Kültürel faaliyetleri olan bir otel düşünüyoruz. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olacaksa, İstanbul'un böyle bir kültür oteline ihtiyacı var" dedi.

Turizmcilerin ortak bir yapı oluşturmasının gerekli olduğunu vurgulayan Akbalık, şöyle konuştu: "Turizm artık ticaret yapanlarla aynı yerde anılmamalı. Turizm bir marka imajıdır. Ülkenin imajı turistik tesislerde oluşuyor. Kültürel yaşantı tesisleri ziyaret eden turistlerin bilinçaltına yerleşiyor. Bunun için turizmde artık hem denetim hem derecelendirme hem de sertifikalandırma yapacak bir yapı kurulmalı."

Güneşli'de gerçekleştirecekleri otel projesini iş merkezine çevirdiklerini söyleyen Ahmet Akbalık şu bilgileri verdi: "Oraya zincir otellerden birini getirmeyi düşünüyorduk. Görüştüğümüz grupla bir anlaşmazlık oldu. Biz de bunun yerine fonksiyonel bir ofis modeli oluşturmak istedik. Ofis mantığının biraz daha dışında, rezidans-iş merkezi gibi olacak. İş merkezinin açılışı 2-3 ay içinde yapılacak. Colliers International Turkey şu anda kiralamalarını yapıyor. Kiralar da metrekare başına 10-25 dolar arasında değişecek." İkitelli'de bir iş merkezi projelerinin daha olduğunu belirten Akbalık, 90 bin metrekarelik alanda tekno ve hipermarketlerin olacağı iş merkezinin nisan ayında biteceğini sözlerine ekledi.

Makedonya en çok fahri konsolosluk veren ülke

Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Milososki'nin katılmasıyla ilk defa bir fahri konsolosluk açılışı bakan düzeyinde bir katılımla gerçekleştirildi. Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Milososki ise Makedonya'nın Türkiye'de en fazla fahrikonsolosluk veren ülke olduğunu hatırlattı.
Meltem Kara/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Belekli Akbalık, İstanbul'u Suriçi'nden fethedecek

Belek'te inşa edilen lüks Ela Oteli'nin patronu Ahmet Akbalık, inşaat projelerine başladı. İlk hedefini de Suriçi'ne otel ve iki iş merkezi yapmak olarak koydu
 
Tekstil ve turizm alanlarında uzmanlaşan Ahmet Akbalık İstanbul'da yeni projelere hazırlanıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında Süleymaniye'deki evleri otele dönüştürmeyi planlayan Akbalık, aynı zamanda iki büyük iş merkezini de tamamlamak üzere. İlki havalimanına üç kilometre uzaklıkta bir iş merkezi. Projenin Ekim ayında biteceğini söyleyen Akbalık işletmesini de kendilerinin yapacağını belirtti. İçinde kuru temizlemeden, fast-food'a, pastaneden kafelere kadar bir çok yeniliğe de barıdıracak olan iş merkezinin toplam kapalı alanı 27 bin metrekare.

HEDEF KUZEY AFRİKA
Akbalık'ın bir diğer iş merkezi projesi de İkitelli'de ve 90 bin metrekarelik bir alana sahip. İnşaat aşamasında olan bu iş merkezinde de elektromarket, hipermarket ve outlet mağazaları olacak. Bu proje ise nisan ayında bitecek. İnşaat alanında yatırımla devam edeceklerini söyleyen Akbalık, hedeflerinin özellikle Kuzey Afrika ve BDT ülkelerinde kamuya müteahhitlik yapmak olduğunu söyledi. Tekstil konusunda da yeni açılımlar planlayan Akbalık, dünyada uygulanan outsource modelini uygulamayı hedefliyor. "Dünyada artık yeni bir trend var. Büyük markalar sadece tasarıma karışıyor. Artık lojistik, üretim ve dağıtım bizim gibi firmalar tarafından yapılıyor. Büyük markalar sadece tasarıma karışıyor. Onu birlikte yapıyoruz. Mağazalara koyuyoruz" dedi. Gümrük Birliği'nin ve vergilerin dezavantajları nedeniyle bu tür bir sistemde rekabet avantajını yokettiğini söyleyen Akbalık, "Avrupa artık bir koridor. Markaların hepsi Avrupa'da. Kendi depolarına malı koyup oradan dünyaya dağıtıyorlar. Tekstilde şu anda gümrük birliğinde ve vergilerdeki dezavanajlar nedeniyle yüzde 10 - 15'lik bir ek maliyet geliyor. Bu sadece tekstil için de geçerli değil" dedi.

AKBALIK, MAKEDONYA FAHRİ KONSOLOSU
Ahmet Akbalık, geçtiğimiz günlerde Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Milososki'nin katılımı ile gerçekleştirilen törenle Makedonya'nın Antalya Fahri Konsolos oldu. Törende konuşan Akbalık, her iki ülkenin geçmişten gelen bağlarına vurgu yaparak, "Makedonya, Türkiye'nin AB'ye ulaşmasında da bir köprü vazifesi görecektir" dedi.
Barış ERGİN/Sabah


Geri Dön