27 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şehirdeki bir düğün salonunda yapılan partisinin Kahramanmaraş İl Danışma Kurulu toplantısında, Kanal İstanbul Projesi'nin vahim bir hata olduğunu öne sürdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Montrö Sözleşmesi'ni tekrar tartışmaya açmanın hata olacağını dile getiren Davutoğlu, "Çünkü Montrö Sözleşmesi, Türkiye'nin boğazlar üzerindeki egemenliğini tahkim eden sözleşmedir. Cumhurbaşkanının son açıklaması bu konuda doğrudur. Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya açmamak gerekir." dedi.

Ahmet Davutoğlu ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Bazı eski amirallerin gece yarısı bildiri yayımlamasını da masaya yatıran Ahmet Davutoğlu, bildirinin sabahında ilk açıklama yapan liderin kendisi olduğunu anımsattı.

Konuyla ilgili gerekli istişareleri yaptıklarını dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Herkes düşünce özgürlüğüne sahiptir ama 104 amiral gece yarısı topluca bir ültimatom verir gibi bildiri yayımlarsa bunu, makul ve sorumlu bir davranış olarak göremeyiz. Kim hangi maske altında olursa olsun imalı ya da açık, örtülü ya da aşikar darbe girişiminde veya darbe planlamasında bulunursa bilsinler ki öyle bir darbe girişiminin karşısında en önce duracak olan, başı dimdik bir şekilde duracak olan Gelecek Partisi kadrolarıdır. Bütün bu değerleri savunan Kahramanmaraşlılar, Anadolu'nun değerlerini savunan kardeşlerim, şunu bilin ki bu değerlerin yılmaz bekçileri Gelecek Partisidir."

 

103 emekli amiral için soruşturma açıldı! 


Geri Dön