29 / 04 / 2024

Ahmet Metin Genç Ortahisar'ın 2016 projelerini anlattı!

 Ahmet Metin Genç Ortahisar'ın 2016 projelerini anlattı!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar’da görev yapan muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda 2015 sene içerisinde gerçekleştirdiği ve 2016'da gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri anlattı.



Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar’da görev yapan muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda 2015 sene içerisinde gerçekleştirdiği ve 2016da gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri anlattı.


Sözlerine Ortahisar Belediyesi nin yapmış olduğu altyapı çalışmalarıyla başlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç en önemli hedelinin Ortahisar’da altyapı çalışmalarını görev süresi sona ermeden tamamlamak olduğunu söyledi. Özellikle kırsal mahallclerdeki altyapı çalışmalarını tamamlamak için gayret sarf ettiklerini belirten Başkan (jenç, “Ben Öncelikle altyapı hizmetlerimizden bahsetmek isliyorum. İlçemizde 2900″ye yakın bir yol yağı var. Göreve gelir gelmez altyapıyı düzeltmek için ciddi bir makine alımı yaptık.


Bunun gereği olarak da 11 milyon 905 TL’lik yatırım yaptık. Bununla beraber asfalt tesisimizin bulunduğu alanda hem beton santralimizi hem de konkasör tesisimizi kurduk ki yollarımızı standart bir hale getirelim. Bu bizim bir sözüm üzdü ve sözümüz önceliğimizdir. Büyük bir ilçeyiz ama hala altyapımız tamamlanmadığı için en önemli hedefimiz, yollarımızı üst kotlarda beton, alt kotlarda asfalt olmak üzere toplamda 2900 knı olan yol ağımızı standartlara uygun hale getirmektir. Geçtiğimiz yıl itibarıyla 97 bin ton asfalt ürettik ve serdik.


Bu ciddi bir rakamdır. 19 bin mB de beton ürettik ve bunu da yol yapımında kullandık. Ben 2015 yılında yaptıklarımızla beraber, yapamadıklarımızı da ve 2016 yılının önceliklerini sizlerden talep ediyorum. Sizlerden alacağımız bu bilgilerle beraber biz Fen işleri Müdürlüğümüzde 2016 yılının planlamasını yapacağız. Ama kırsalda kalan mahallelerimizin %80 itibarıyla yolları standartlara uygun değil. Bu nedenle bu yerlere öncelik vereceğiz ” dedi.


PELİTLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ


Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi nin butun çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Genç, “132 binamızın 128 tanesi yıkıldı. 4 adet binamız arsa karşılığında parsel alacağı için onlarla ilgili hukuki sureci tamamladık.  TOKİ  Başkanımızın da desteğiyle bu vizyon projemizi ihale aşamasına taşıyabildik. Yeni villa birlikte buranın ihalesini yapıp inşallah burayı çok güzel bir hale getireceğiz. Buranın güneyindeki 301 konutluk projemizi de ihale aşamasına gelirdik, en kısa zamanda bu projemizi de hayata geçireceğiz.” diye konuşlu.


 


BEŞİRLİ BİTKİ MÜZESİ


Beşirli’de, Karayolları 10.Bolge Müdürlüğü ile yapılan protokolle sahil tanjant köprüsü altında bulunan arazinin Bitki Müzesi yapılmak üzere Ortahisar Belediyesi ne tahsis edildiğini belirten Başkan Genç, “Karayolları, 12.182 m- alanı belirtilen şartlar dâhilinde Belediyemiz tarafından kullanılmasına izin vermiştir. Proje içinde; Yöreye uygun ekolojik su, çok amaçlı kent çayırı, dinlenme birimleri, açık hava sineması, oturma basamakları, ahşap yürüyüş yolları, ağaç üstü yürüyüş yollan ve çocuk oyun alanlarından oluşmaktadır. Proje DOKA’nın 2015 yılı Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi programına yazılmıştır.


Destek yüzde 75


DOKA yüzde 25 idare şeklindedir. Yöre florasını kente taşıyacak olan proje alanında tek olma özelliğine sahip olması nedeniyle proje değerlendiricileri tarafından olumlu bulunmuş, onaylardan sonra malı kaynağın aktarılacağı bildirilmiştir.” şeklinde konuştu.


KEMERALTI SOKAK SAĞLI ULAŞTIRILMASI PROJESİ


Konuşmasında Kemcraltı Sokak Sağlamlaştırma Projesinin Ortahisar’ın turizm potansiyelinin artırılması açısından önemli olduğuna değinen Başkan Genç bu projeyle ilgili şunları aktardı: “Trabzon’un ilk ticaret alanlarından olan Kemeralu’mn tarihi misyonuna uygun olarak canlandınlabılmcsi için venı bir planlamaya gidildi. Pilot uygulama Alacahan Sokak ile Scmercilcr Yokuşu arasındaki kısım olup, projesi tamamlandı. Bölge esnafının da görüşü alınarak hazırlanan projenin Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun da onayı alındı. Bundan sonra alanın peyzaj düzenlemesine geçeceğiz. Buradaki temel hedef Tarihi Kcmeraltı’nın turizm ve ticaret potansiyelinin artırılmasıdır. Proje paydaşlarımız Kemeraltı esnafı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’dır.”


TARİHİ İPEK YOLU CANLANDIRMA PROJESİ


Ortahisar’da Aygören Vadisini kapsayan, doğal ortama zarar vermeyen Tarihi ipek Yolu Canlandırma Projesi nin hayata geçirilmesi için fizibilite çalışmaları tamamlandığını belirten Başkan Genç bu projeyle ilgili şunları aktardı: “Proje bölgenin ve Ülkemizin turizmine katkı sağlayacak nitelikte olup, DOKAP eylem planına uygundur ve yapılması planlanan çalışma üst plan kararlarıyla da örtüşür niteliktedir. Proje üst ölçekte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına getirildi ve kentin gelişimi için önemli bir proje olarak görüldüğü, bu yüzden projeye katılabileceklerini bildirdiler. Proje Belediyemiz Meclisinde görüşülerek 05.11.2015 tarih ve 153 sayılı kararıyla onaylanmıştır. Proje alanının tahsisinde; Mera alanı için Trabzon Valiliği ve Trabzon Tarım İl Müdürlüğü, Orman arazisinde ise Orman Bölge Müdürlüğüne yapılacak başvurularda yardımcı olunması beklenmektedir.”


AKVARYUM ORTAHİSAR


Zağnos ve Tabakhane Vadilerini yeraltından bir tünelle birbirine bağlanacağı Akvaryum Ortahisar Projesine de değinen Başkan Genç sözlerini şöyle tamamladı: “Zağnos ve Tabakhane vadilerini birleştirmeyi amaçlayan 180m uzunluğunda 8.5m açıklığında bir “Tünel Akvaryum” projesi planlandı. Proje kapsamında Zagnos Vadisi nde yapılan peyzaj düzenlemesiyle ve Tabakhane Vadisinde yapılacak olan peyzaj projesinin bütünlük sağlaması açısından TOKİ ile mulabakat sağladık. Tarihi değerlerimizi de koruyarak bu projeyi de hayata geçireceğiz.” 


Bursa Trabzon Haber


Geri Dön