30 / 04 / 2024

Ahmet Çalık iki şirket kurdu

Ahmet Çalık iki şirket kurdu

Finans, telekom, medya, tekstil, inşaat ve ticaret alanlarında önemli yatırımlara imza atan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık geçtiğimiz günlerde iki yeni şirket kurdu. 



Genel havacılık faaliyetleri göstermek için kurduğu Çalık Hava Taşımacılık A.Ş 14 Aralık'ta 100 bin TL sermaye ile kuruldu. Yurt içinde ve yurt dışında tarifeli yada tarifesiz hava aracı taşımacılığı yapmak ve hava taksi hizmeti vermek amacıyla kurulan Ahmet Çalık'ın yönetimindeki şirkette, Abidin Sungur ve Ertuğrul Gürler görev alıyor. Ahmet Çalık'ın yönetim kurulu başkanı olduğu inşaat alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Atayurt İnşaat A.Ş'de ise Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç ve Abidin Sungur görev alıyor. 500 bin TL yatırımla kurulan şirket 28 Aralık'ta faaliyete geçti. Edinilen bilgiye göre şirketin faaliyet alanları arasında, yurt içinde ve yurt dışında inşaat, taahhüt sınai tesisler ve enerji santrallerinin kurulması ve mühendislik hizmetlerinin verilmesi bulunuyor.

 Çalık Grubu 'nun tekstil sektöründeki fabrika inşaatlarını gerçekleştirmek üzere kurulan GAP İnşaat, 1996 yılında yeniden yapılandırılarak, başta Türkiye olmak üzere Orta Asya, Arap yarımadası ve Afrika gibi farklı coğrafyalarda büyük ölçekli projeler gerçekleştirdi. İdari merkezi İstanbul'da olan Gap İnşaat, Aşkabat'ta merkez şubesi ve Türkmenistan'da faaliyet gösteriyor. şirketin Türkmenistan teşkilatı, genel merkezin lojistik desteği ile çeşitli bakanlık ve resmi kuruluşların üstyapı, lüks konut, iş merkezi ve endüstriyel tesis projelerini üstleniyor. Altyapı, üstyapı, konut ve endüstriyel tesis projelerinde tercih edilen müteaahit şirketi olan GAP İnşaat, Engineering News Record'un 2008 yılı en iyi 225 müteahhit firma raporunda 163. firma seçildi.

 

Gap İnşaat'ın Türkmenistan yatırımları

Gap İnşaat tarafından inşa edilen ve 27 Şubat 2008'de açılan BAE Büyükelçilik Kompleksi, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ın en modern caddesi Arçabil üzerinde yer alıyor. 22 bin 500 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen kompleks, 5 bin 600 metrekarelik Büyükelçilik Binası ve 2 bin 400 metrekarelik rezidanstan oluşuyor. Dört katlı, 26 metre yüksekliğe sahip kompleksin içinde kapalı otopark, 300 kişilik 9 metre yüksekliğinde banket salonu, çalışma ofisleri, büyükelçilik ve kraliyet katı bulunuyor.

Gap İnşaat'ın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabad'da toplam 62 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği birbirinden farklı dört konut projesi bulunuyor. Türkmenbaşı Bank çalışanları için yapılan 12 katlı ve 74 daireli proje 16 milyon 143 bin dolara inşa edildi.Türkmenistan Tekstil Bakanlığı için yapılan bina 18 milyon 295 bin dolara inşa edilirken, Maliye Bakanlığı için inşa edilen konut projesi de 11 milyon 600 bin dolara mal oldu.

Seda Tabak/Emlakkulisi.com


Geri Dön