12 / 05 / 2024

Ahmet Yaşar Eşmekaya Kimdir?

Ahmet Yaşar Eşmekaya Kimdir?

Ahmet Yaşar Eşmekaya kimdir? Ahmet Yaşar Eşmekaya’nın mesleği nedir? Ahmet Yaşar Eşmekaya hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



AHMET YAŞAR EŞMEKAYA KİMDİR?

Ahmet Yaşar Eşmekaya, Türk bir iş insanıdır. Eşmekaya, Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kurucusu ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanlığını görevini yürütmektedir.

AHMET YAŞAR EŞMEKAYA EĞİTİMİ!

Eşmekaya, 4. ve 5. sınıfı Aksaray ilinin Eskil ilçesinde bitirdi. Ahmet Yaşar Eşmekaya, devam zorunluluğu bulunmayan Ticari Bilimler Akademisini bitirmiştir. Sonra ise Töre dergisini çıkarıyor. İş hayatının ilk kıvılcımlarını mali müşavir olarak yaptı. Ahmet Yaşar Eşmekaya, babasını küçük yaşta kaybetmiştir. Eşmekaya, 15 yaşında babası vefat etti ve bu süreden sonra da hem çalışıp hem de okumak zorunda kaldı.

Ahmet Yaşar Eşmekaya, evladı okulu bitirip master yaptıktan sonra organik meyve suyu üretimine başlamıştır.

Aksaraylı Ahmet Yaşar Eşmekaya, 1994 yılına kadar maden suyu bayiliği ile birlikte gazoz üretimi yaptı. Oğlu Çağrı’nın da girişimci olmak istedi ve bunun üzerine yeni bir ürün projesi geliştirdi ve Elite Organik Meyve Suları’nın temelini attı.

Elite Naturel, 1998 yılında küçük bir aile şirketi olarak ilk filizleri çıkmaya başladı. O sırada sadece altı çalışan ve üç ürünle, sadece yurt içi pazarında yer alıyordu. Firma sahibinin Amerika’da yaptığı araştırmalar neticesinde organik pazarındaki potansiyel fark edildi. Ülkenin tarım sektöründeki sorunlar da zaten biliniyordu. Böylece harekete geçmeye karar verildi. Organik meyve suyu üretimine başlıyor ve bugünkü haline geliyor.


Geri Dön