28 / 12 / 2024

Ahmet Ziyaüddin Yurt binasının inşaatı tamamlandı!

Ahmet Ziyaüddin Yurt binasının inşaatı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ili Eski Bağlar Mahallesinde yapılan öğrenci yurdunun yapımı tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Gümüşhane’ye yapılan yurdun inşaatı tamamlandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ili Eski Bağlar Mahallesinde yapılan öğrenci yurdunun yapımı tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.


Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) kapsamında yapılan yurt 2 bloktan oluşmakta ve 750 kişilik öğrenci kapasitesine sahip. Gümüşhane’nin en tanınmış şahsiyetlerinden Ahmed Ziyaüddin adı verilen öğrenci yurdu öğrencilere üst seviyede konforlu bir barınma imkânı sağlıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; “Toplam 23 bin metrekare kapalı alana sahip olan yurt inşaatı 16 milyon liraya mal oldu. 750 öğrenciye hizmet verecek yurt kampüsünde 9 katlı 2 adet yurt bloğu, 3 katlı 1 adet sosyal tesis bloğu, 1 adet danışma binası, 1 adet teshin merkezi, 1 adet sarnıç ve 1 adet su deposu bulunuyor.” dedi.


Yurt blokları 2 bloktan ve zemin + 8 kattan oluşuyor. Bir bloğun öğrenci kapasitesi 359 öğrenci. 2 bloktaki öğrenci sayısı 750 olup, her blokta tek kişilik, 1 kişilik engelli ve 3’er kişilik öğrenci odası bulunuyor.


Bakan Güllüce; “Yurt blokları, sosyal tesis ve kampüs alanı engelli öğrencilerin de bulunacağı düşünülerek TS 9111’e uygun tasarlandı. Ayrıca odaların içinde buzdolabı, çalışma masası, komodin ve kişisel eşya dolabı mevcut. İlaveten yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tek kişilik odalar tahsis ediliyor. Yurdun öğrencilerine sağladığı olanaklar arasında kuaför, yemekhane, kantin, kırtasiye, terzi, ücretsiz çamaşırhane, sınırsız internet, fitness salonu da bulunuyor.” dedi.


İdari Bina, değişken debili soğutucu akışkan klima sistemi (VRV-VRF) tarafından soğutulup ısıtılıyor; yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular (gri su), çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılıyor.


Mevcut bloklarda yangın söndürme sistemi olarak sprinkler sistemi ve yangın dolabı kullanılıyor, kampüs alanında ise hidrant sistemi bulunuyor. Tüm tesiste ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar (dolaşım pompaları, brülörler vb.) enerji verimliliğini sağlayacak ve otomatik kontrol sistemine bağlı olarak çalışacak şekilde tasarlandı.


Tüm alanlar için yönetmelik ve şartnameler gereği istenilen yangın algılama, genel anons ve ses sistemi, CCTV sistemi, kablo tavası, telefon, TV, data sistemleri bulunuyor.

 

 


Geri Dön