10 / 05 / 2024

Ahmet Zorlu: Karayolları arazisinde devlete güvendik

Ahmet Zorlu: Karayolları arazisinde devlete güvendik

Ahmet Nazif Zorlu, 800 milyon dolara aldığı İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin imar planında yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi



Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Haftası'nda grubun faaliyetleri hakkında bilgi vererek Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine girişimciliği anlattı.
 
800 milyon dolara aldığı İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin imar planında yaşadığı sıkıntıyı dile getiren işadamı, arsayı devlete güvenerek satın aldıklarını, ama bürokrasinin zorladığını kaydetti. Zorlu, "Burası için yaptığımız proje yurtdışında iki ayrı ödül kazandı. Dünyada bin proje içinde ilk 5'e girdi. İnşallah buraya yapacağımız yatırım, ülke ekonomisine katkı sağlar." dedi.

İnsansız uçak üretim çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki sene seri üretime geçmeyi planladıklarını aktaran Zorlu, uçakların Türk ordusu tarafından beğenildiğini kaydetti. Zorlu, deneme uçuşlarını başarıyla tamamladıklarını, gelecek sene Vestel'in insansız uçaklarının sınır bölgelerini koruyacağını ifade etti. Zorlu, projede 20-30 mühendisin çalıştığını kaydederek, "Yapamayacağımız bir şey yok. Yarın bakarsınız yolcu uçağı da, füze de yapabiliriz." ifadelerini kullandı. Zorlu, enerji, tekstil, elektronik, beyaz eşya ve gayrimenkulden sonra madenciliğe de girdiklerini dile getirdi. Bu çerçevede nikel madenine yönelik 4 yıldır araştırma yaptıklarını, Manisa ve Eskişehir'de 20 milyar dolar değerinde nikel madeni bulduklarını kaydetti. Kazıların 2-3 yıl daha devam edeceğini aktaran işadamı, "Manisa Gördes'te rafineriyi kurmaya başlayacağız." dedi.

Zorlu, LCD ekran TV üretmek için birçok kişiye yalvardığını, ancak kimsenin kulak vermediğini dile getirdi. Şimdi Vestel'in dünya markalarına yazılım sattığını kaydeden Zorlu, şöyle konuştu: "Vestel 30 milyon cihaz üretim kapasitesine sahip ve dünyayla yarışıyor. 12 milyon TV'yi hiç yatırımsız üretebiliyoruz. 15 milyon beyaz eşyayı çok az yatırımla yapabiliriz. 40 milyon cihazı bugün sipariş gelsin, bir yılda hazırlarız. Bu güce sahibiz." Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Zorlu, olmayan bir işi yapmalarını, yabancı marka hayranı olmamalarını, yerli malı kullanmalarını, işlerini zamanında yapmalarını, çalıştıkları kurumlara sahip çıkmalarını, çalışmadan bir şey talep etmemelerini, her şeyi devletten beklememelerini ve yabancı sermayeye karşı olmamalarını istedi.
Şaban Gündüz/Zaman


Geri Dön