02 / 05 / 2024

Aidat bedelleri kira fiyatlarını yakalıyor!

Aidat bedelleri kira fiyatlarını yakalıyor!

Konut projelerinin 5 yıldızlı oteli aratmayan sosyal donatıları yüksek aidat bedellerini de beraberinde getiriyor. Açık-kapalı yüzme havuzları, dinlenme alanları ile müşteriyi çeken sosyal donatıların kullanım bedeli kira fiyatlarını yakalıyor...



Konut projelerinin 5 yıldızlı oteli aratmayan sosyal donatıları yüksek aidat bedellerini de beraberinde getiriyor. Açık-kapalı yüzme havuzları, basketbol sahaları, tenis kortları, spa merkezleri, dinlenme alanları ile müşteriyi çeken sosyal donatıların kullanım bedeli kira fiyatlarını yakalıyor.
MÜŞTERİ, AİDATI SORUYOR
Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projelerindeki aidatları muadillerine göre yüzde 50 ucuz olduğunu söyledi. Site yönetimi için şirket kurmadığım, mülk sahipleri ile kurul ouşturduklarını belirten Çetinsaya, "Projelerde bazı dükkanları elde tutuyoruz. Bunların kira geliri üe her dairenin aidatı 30-35 TL düşüyor" dedi. Projelerinde site yönetiminde kalmaya özen göstediklerini de belirten Çetinsaya, 8 bin konutun site başkam olduğunu ifade etti. Çetinsaya, "Ev alacak kişi lokasyona, firmaya ve fiyata bakıyor.
Soma projedeki aidatları soruyor" dedi.
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazmi Durbakayım ise aidatların makul ve mantıklı olması için projelendirme aşamasında özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Fazla personele ihtiyaç duyulmayan sistemler geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Durbakayım, projelere kira yoluyla destek sağlayacak ticari birimlerin olması gerektiğini belirtti. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, projelerdeki sabit ve değişken giderlerin toplanarak mülk sahiplerinin arsa payına bölündüğünü ifade etti.


Hürriyet 

Geri Dön