19 / 05 / 2024

aidat bedeli

aidat bedeli

Konut projelerinin 5 yıldızlı oteli aratmayan sosyal donatıları yüksek aidat bedellerini de beraberinde getiriyor. Açık-kapalı yüzme havuzları, dinlenme alanları ile müşteriyi çeken sosyal donatıların kullanım bedeli kira fiyatlarını yakalıyor...

Birleştirilen daireler için çift aidat bedeli mi ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde birleştirilen dairelerden ne kadar aidat hizmet bedeli alınabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitesi aidatı en fazla ne kadar olmalı?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Bazı sitelerdeki aidatlar kira bedellerine yaklaşıyor. Taammümlere göre aidat bedeli kira tutarının yüzde 15’ini geçmemelidir" şeklinde konuştu.

Kira gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul’da site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 TL olurken, en yüksek aidat 3 bin 500 liraya ulaştı.

İstanbul'da konut aidatları 2 bin 100 TL'ye kadar çıkıyor!

REIDIN araştırmasına göre İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 362 lira olurken, 23 liradan başlayan tutarlar 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor...

Konut aidatının en yüksek olduğu ilçe Beşiktaş!

2016’da en fazla aidat bedelleri İstanbul Avrupa yakasındaki markalı projelerde talep edildi. En yüksek aidat bedeli metrekarede 18 lirayı buldu. Bu da 100 metrekare evde 1800 liraya denk geliyor. 3 büyük ilde en düşük aidat ise metrekare başına 0.33 lira ile Ankara’da.

100 liralık konut aidatı nasıl 1.600 lirayı bulur?

Metrekare bazında en yüksek aidatlı konut projesi 18.83 TL ile İstanbul Avrupa yakasında iken, metrekare bazında en düşük aidatlı konut projesi ise ortalama 0.20 TL ile Ankara’da bulunuyor. Yani İstanbul’da 100 metrekare bir evin aylık aidat bedeli 1800 lirayı aşıyor.

Site aidatı ne zaman ödenir?

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. kat maliklerinden her biri bu bedeli ödemek ile mükellef oluyor. Peki, site aidatı ne zaman ödenir?

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Ak Plaza’da aidat bedeli 3 dolar!

Tek katta 3 bin 500 metrekareye varan ofisleriyle çalışanlara ‘akıllı’ çalışma ortamı sunan ofis projesi Dolapdere Ak Plaza, işletme maliyetleriyle ofis kiracılarına avantaj sağlamayı planlıyor.

216 Rezidans'ta 100 metrekarelik dairenin aidatı 200 lira olacak!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak.216 Rezidans Çekmeköy'de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor.

216 Rezidans Çekmeköy'de 100 metrekarelik dairenin aidatı 200 lira olacak!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak.216 Rezidans Çekmeköy'de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor.

216 Rezidans Çekmeköy projesinde düşük aidat garantisi!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak 216 Rezidans Çekmeköy projesi düşük aidat garantisiyle de bütçeleri koruyor.

Kooperatif aidatı ödenmezse ne olur?

Kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında, aidat ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli yürütüleceğine ilişkin bir hüküm bulunuyor mu? İşte yanıtı...

aidat bedeli Haberi

aidat bedeli
Konut projelerinin 5 yıldızlı oteli aratmayan sosyal donatıları yüksek aidat bedellerini de beraberinde getiriyor. Açık-kapalı yüzme havuzları, basketbol sahaları, tenis kortları, spa merkezleri, dinlenme alanları ile müşteriyi çeken sosyal donatıların kullanım bedeli kira fiyatlarını yakalıyor.
MÜŞTERİ, AİDATI SORUYOR
Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projelerindeki aidatları muadillerine göre yüzde 50 ucuz olduğunu söyledi. Site yönetimi için şirket kurmadığım, mülk sahipleri ile kurul ouşturduklarını belirten Çetinsaya, "Projelerde bazı dükkanları elde tutuyoruz. Bunların kira geliri üe her dairenin aidatı 30-35 TL düşüyor" dedi. Projelerinde site yönetiminde kalmaya özen göstediklerini de belirten Çetinsaya, 8 bin konutun site başkam olduğunu ifade etti. Çetinsaya, "Ev alacak kişi lokasyona, firmaya ve fiyata bakıyor.
Soma projedeki aidatları soruyor" dedi.
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazmi Durbakayım ise aidatların...