02 / 05 / 2024

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu  kaleme aldı. Peki aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Kiracımın 1 senedir aidatını ödemediğini öğrendim. Site yönetimi bu aidatları benden talep ediyor. Ben ödemek zorunda mıyım?" sorusunu sordu. Peki aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Herkes tarafından bilinen 634 sayılı yasa gereği aidatları ödemekle sorumlu olan kişi doğrudan kat maliki olur. Kiracı ile kat maliki arasında imzalanan kira sözleşmesi yalnızca iki tarafı bağlayan bir sözleşme olduğu için, site yönetimini bağlamıyor. Bu sebeple site yönetiminin öncelikle kiracıya müracaat etmek gibi bir zorunluluğu bulunmadığı gibi, konuyla ilgili olarak kiracıya karşı hiçbir hukuki talepte bulunmasına da gerek bulunmaz. İmzaladığınız kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşma yaptıysanız, kiracınızın aidatları düzenli olarak ödeyip ödemediğini kontrol etme sorumluluğu da size ait olur.

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön