04 / 07 / 2024

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son dönemlerde fahiş kira fiyatlarından sonra kiracı ve ev sahibi arasındaki iletişimde de sorunlar yaşanırken, son olarak emsal bir karar çıktı.



 Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Emsal niteliğinde karar!

İstanbul Esenyurt’ta ikamet eden bir kiracı, aidatlarını ödemediğinden dolayı ev sahibi ile problem yaşadı. Kiracıya gelen icra takibinden sonra 30 gün ödeme süresine de itimat edilmedi. Bu durum mahkemeye taşınırken, kiracı ve ev sahibi arasında dava süreci de başladı. Kiracı, 7 gün yasal süreçte icra takibine itiraz etmedi ve 30 gün ödeme süresi içinde de gerekenleri yapmadı. Ardından kiracının evden tahliyesi istendi ve daha sonra kiracı evden çıkartıldı.

Aidat borcundan dolayı tahliye edilebilir!

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan bu dava sürecinin sonucunda alınan emsal karar ile birlikte aidat borcundan dolayı kiracıların evden tahliye edebileceği öğrenildi. Avukat Hanife Kara, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kara, kiracının sadece 1 ay ödemediği kiranın bile tahliye hakkını doğurabileceğini açıkladı. Talepli icra başlatılması durumunda 30 gün ödeme süresinde ödeme yapılmadığında ev sahibinin haklı olduğuna da işaret etti.

Kira artışına yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracı sorunlarını artırır! Milyonlarca kişiye şok!

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!


Geri Dön