14 / 05 / 2024

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son dönemlerde fahiş kira fiyatlarından sonra kiracı ve ev sahibi arasındaki iletişimde de sorunlar yaşanırken, son olarak emsal bir karar çıktı.



Artan kira fiyatlarının ardından kirada oturan vatandaşlar ve ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar yaşanırken, konuyla ilgili emsal karar çıktı. Fahiş kira fiyatlarından sonra kiracılar bu durumdan rahatsız olurken, ev sahipleri de daha yüksek rakamlara başka bir kiracıya evini kiralamak istiyor.

Kiracıları üzecek haber geldi!

Ev sahiplerinin evini zamlı bir şekilde başka bir kiracıya kiralamak istemesiyle birlikte bu durum kiracı ile sorunlara da sebebiyet veriyor. Artan kira fiyatlarından sonra vatandaşlar uygun fiyatlı ev arayışına girerken, ev sahipleri de zamlı fiyatlara evini kiraya vermek istiyor. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki bu problem git gide büyürken, son olarak İstanbul’da ikamet eden bir kiracı ve ev sahibi arasındaki sorun mahkemeye intikal etti. Mahkemeden emsal bir karar çıktı ve kiracıları üzecek haber geldi. Bu mahkeme kararı sonucunda benzer durumlarda artık ev sahiplerinin hak bulunacağı öğrenildi.


Geri Dön