27 / 04 / 2024

Aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Sitede yöneticiyim, aidatını ödemeyenlerin suyunu kesebilir miyim?" sorusunu sordu. Peki aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre; asıl alacakla beraber her aidat için aylık olarak yüzde 5 hesabıyla gecikme tazminatı işletilebilir ve ilamsız icra takibi gerçekleştirilebilir. Madde 22'ye göre; bağımsız bölüm malikinin borçları nedeniyle diğer bağımsız bölüm malikleri lehine ipotek tesis edilmesi dahi talep edilebilir. Eğer enerji faturaları tek bir faturayla site yönetimine geliyorsa ve yönetim planında örneğin aidat borcunu ödemeyenlerin enerjisinin kesileceğine dair bir madde yer alıyorsa ya da kat malikleri kurullarında böyle bir karar alınmışsa, yönetim suyu kesme hakkına sahiptir.

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön