03 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı 3.038 TL yatırdı banka hesaplarına... Hemen bakabilirsiniz

Aile Bakanlığı 3.038 TL yatırdı banka hesaplarına... Hemen bakabilirsiniz

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yapılan ödemeler hız kesmeden devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşların hesaplarına da 3 bin 38 TL yatırıldı. İşte ödemenin detayları...



BU HİZMETTEN KİM FAYDALANABİLİR

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.


Geri Dön