29 / 04 / 2024

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

Düzenli bir geliri olmadığı için çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılama güçlüğü yaşayan ailelere yapılan destek ödemesi, aylıklara yapılan zamların ardından yükseltildi. Şartları karşılayan vatandaşların hesabına her ay 3.038 TL  yatırılıyor.



Hayatını sürdürmekte ekonomik olarak güçlük yaşayan ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamasına destek sağlamak amacıyla devletin yaptığı maddi yardım olan Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerine başvuru yapanlara, durumları incelendikten sonra onay veriliyor.

Ekonomik kriz nedeniyle zor durumda kalan pek çok aile devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle yaptığı doğalgaz, elektrik, kira, evde bakım yardımı  gibi yararlanabilecekleri yardımların şartlarını araştırıyor.

 Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

Başvuranın şartlarına göre sürekli ya da geçici süreyle yapılabilen SED ödemesi ya her ay, ya da eğer geçici olarak tahsis edildiyse yılda en az 1 kez, en fazla 2 kez şeklinde hesaba yatırılıyor.

Peki SED ödemesi almak için hangi şartları sağlamak gerek? SED ödemesine başvuru nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön