16 / 05 / 2024

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

Düzenli bir geliri olmadığı için çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılama güçlüğü yaşayan ailelere yapılan destek ödemesi, aylıklara yapılan zamların ardından yükseltildi. Şartları karşılayan vatandaşların hesabına her ay 3.038 TL  yatırılıyor.



SED ödemesinden yararlanmak için ya bulunduğunuz ildeki size en yakın sosyal hizmet merkezine kimlik kartınızla başvurarak, ya da e-Devlet üzerinden kolayca başvuru tamamlanabiliyor.

SADECE BU TEMEL ŞARTI SAĞLAMAK YETERLİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hayatını sürdürmekte maddi olarak zorluk çeken vatandaşlar için yaptığı düzenli destek ödemelerinden biri olan SED ödemesinden faydalanmak için ebeveynin dar gelirli olduğunu ve çocuğunun temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük yaşadığını belgelemesi temel şart. Bu şartı sağlayan herkese ödeme yapılıyor.

Eğer bir çocuğunuz  bile varsa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘nın sağladığı SED ödemesinden yararlanabilirsiniz.

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

AYLIK 3.038 TL ÖDEME İÇİN ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı detaylara göre, ekonomik olarak zor durumda olan ve temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan güçlük yaşayan ailelere yönelik SED ödemesine ön başvurular toplanıyor.

Aileye maddi olarak rahatlayana kadar destek sağlayan SED ödemesinden faydalan hanelerin çocukları 3’er haftada bir izleniyor ve bu şekilde yapılan maddi desteğin sürdürülmesine karar veriliyor ve aylık periyodlarda 3.038 TL ödeme yapılıyor.

BUGÜNE KADAR 150 BİN AİLE YARARLANDIRILDI

SED desteğinden yararlananların sayısının bugüne kadar 150 bin çocuklu aileyi bulduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik olarak refaha kavuşana kadar yapılan ödemenin çocuklarının giderlerini karşılayabilmeleri amacıyla gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

Bakan Yanık, Mart ayı itibarıyla 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldığını belirtirken, SED destek ödemesi miktarının çocuk başına ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Bakan Yanık, çocukların okul, beslenme dahil tüm masrafları için yapılan SED ödeme miktarının, memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zamla birlikte artırıldığını kaydetti.

A101’de iPhone 14 Plus sürprizi! “Aldın Aldın” kampanyasında şok indirimle satışta!

Araç sahiplerine müjdeli haber! Bu para size geri ödenecek!

İşsizlik maaşına erişim kolaylaşıyor! İşte yeni düzenleme! Mutlaka bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön