03 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı 500 bin TL verecek! Almak isteyenler hemen baksın

Aile Bakanlığı 500 bin TL verecek! Almak isteyenler hemen baksın

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik 500 bin TL ödeme gerçekleştirilecek. Ancak ödemenin alanı nakit ihtiyacı değil. İşte detaylar...



Aile Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan ailelere yönelik ciddi alanlarda destek sağlanıyor. Aile Bakanlığı tarafından bu desteklerden bir tanesinin daha detayları açıklandı. 

Bakanlık tarafından ailelere 500 bin TL verilecek. Ancak bu bir nakit ihtiyaç kredisi değil. Vatandaşların bu krediyi alabilmeleri için bir konuda eksik olmaları gerekiyor... 

DEZAVANTAJLI VATANDAŞLAR FAYDALANABİLECEK

Başta yaşlılar, engelliler ve eşi vefat etmiş kadınlar olmak üzere toplumun her kesimindeki dezavantajlı vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin toplumsal hayata daha aktif bir katılım sağlamasını amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardımlarına devam ediyor.

Bakanlık, bu kapsamda aylık 7 bin TL’ye kadar nakdi yardım yaparken, tek seferlik 500 bin TL’ye varan yardımlar da yapıyor. Buna göre, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı” adı altında para yardımı yapan bakanlık, konut alımı veya yapımı konusunda 500 bin TL’ye kadar destek sağlıyor.

Söz konusu yardım programı, eşi hayatını kaybetmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 Sayılı Kanun doğrultusundakikadınlara ilişkin ülke çapında 2023 adet konut yapımını amaçlayan, yerel yönetimler ve hayırseverlerin iş birliğikapsamında uygulamaya konulacak bir konut destek programı olarak biliniyor.

BAŞVURUYU KİMLER YAPABİLİYOR

Bu kapsamda, konut kontenjanı tanımlanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın (SYDV) bulunduğu ilçelerde ikamet eden 18 yaş üstü aile bireyleri söz konusu yardım programına başvuru yapabiliyor. İlgili vatandaşlar,ikamet ettikleri bölgede yer alan SYDV’ye kontenjan tanımlanması halinde kimlik kartıyla başvuru yapabiliyor.

Başvuruların onaylanması durumunda vatandaşlara 500 bin TL’ye kadar para yardımı sağlanırken, konut alımlarında tek seferde ve konut yapımlarında ise üç ödeme şeklinde yardım yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu sosyal yardım ödemesi kapsamında ev almak veya kendi evini inşa etmek isteyen ancak eşi vefat ettiği ve en az 3 çocuğu sahip olduğu için maddi bakımdan yetersiz kalması sebebiyle ev sahibi olamayan kadınlara yardım sağlıyor. Bunun yanı sıra, eşi vefat etmiş ve çocuklu kadınlara aylık veya iki ayda bir para yardımı da yapan bakanlık, bu yardım programları sayesinde dezavantajlı durumdaki kadınların ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön