06 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı destek ödemeleri 2 yıl sonra bitmişti. Resmen yeni müjde geldi

Aile Bakanlığı destek ödemeleri 2 yıl sonra bitmişti. Resmen yeni müjde geldi

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza yönelik verilen aile destek ödemelerinin son olarak temmuz ayında ödendiği ve daha da ödenmeyeceği açıklanmıştı. Konuyla ilgili resmen büyük bir müjde geldi.



Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza yönelik verilen destek ödemelerinden çok sayıda vatandaşımız faydalanıyor... 2 yıldan bu yana devam eden destek ödemeleri sayesinde çok sayıda evin kapısından ek gelir giriyordu... 

Ancak Aile Bakanlığı'nın geçtiğimiz sene uzattığı bu desteği sona erdirmesi, vatandaşlarımızda da üzüntü yaratmıştı. Konuyla ilgili flaş yeni bir müjde geldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU 

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağına ilişkin tarih araştırmaları ağustos ayıyla birlikte hızlandı. Aile Destek Programı ödemeleri temmuz ayıyla birlikte sona ermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz" dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise Aile Destek Programı ağustos ödemeleri için tarih verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık binasında, gazetecilerin Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin sorularını yanıtladı.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI 

Tüm sosyal politika uygulamalarını hak temelli ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak bir anlayışla sürdürdüklerini belirten Göktaş, şöyle konuştu:

"Küresel salgın döneminde başlattığımız Türkiye Aile Destek Programı ile ülkemizde birçok aileye maddi destek sağladık. 2022 yılında başlattığımız programın son ödemesini haziran ayında hak sahiplerine teslim etmiştik. İlk aşamada 12 aylık bir programdı. Bu programımızın en ilgi çekici yanı şu, memurlar hariç, emekliler, dul, yetim ve mevsimlik işçiler de bu programdan faydalanabiliyor. Kapsayıcılığı dolayısıyla ilgi çekiyor. Geçtiğimiz yıl programı 12 ay daha uzatmıştık."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programı'nın bu yılının sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan Göktaş, şu bilgileri verdi:

"Ailelerimizden programın uzatılması için yoğun talep vardı. Programın uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız. 2024 yıl sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla hanemize, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz. Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. 2 yıllık programla 4 milyondan fazla hanemize yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladık. Yaklaşık 7 milyon çocuğumuz için, 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verdik. Aile Destek Programı ile bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis ettik."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön